9 november 2010

Tisdagstema - hemmagjort

I år fick vi en jätteskörd av våra druvor som växer på garageväggen. Vin ville vi inte göra, det finns folk som gör det bättre, men det kändes lite dumt att inte göra något med alla bären. Saft borde ju gå, så vi fyllde saftmajan och resultatet blev några liter vacker röd saft. Smaken då? Tja, inte helt lyckat ... den har lite konstig eftersmak. Nästa år provar vi nog vin, i alla fall.


Mer hemmagjort kan du se här.

9 kommentarer:

  1. Vacker röd färg, fint fotat.

    SvaraRadera
  2. Men du snygg var flaskan med saften, riktigt dekorativ.
    Vi har provat med att göra rödvin...men inget gott...rätt svårt att få god smak.
    Men vitt blir riktigt najs, men nu var det så länge sen.
    Ha d gott.

    SvaraRadera
  3. Härligt med hemmagjort...
    Ha en fortsatt bra tisdag.
    Kramen.

    SvaraRadera
  4. Men som sagt, färgen är fantastiskt. Kan stå framme som en glad färgklick i hemmet.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  5. Oj - får ni så mycket druvor att ni kan koka saft! Jag fick en lite ynklig klase i år. Hoppas på bättre tur nästa sommar.

    SvaraRadera
  6. Härlig färg! Jag äter nog helst druvor som de är (gillar inte vin eller saft) men kanske är det här inte såna där söta, goda man kan köpa i affären?
    Men häftigt att ha egna druvor!!

    SvaraRadera
  7. Hemmagjord saft brukar vara gott tycker jag, men kanske bären är mer lämpade för vin:) Vacker bild:)

    SvaraRadera
  8. Tror att det är skalen och kärnorna som ställer till det, de bör nog inte kokas, de har för mycket bäskhet i sig. Druvjuice däremot borde fungera, så en råsaftscentrifug vore bra, och saften tror jag man kan frysa.

    SvaraRadera
  9. Tack för tipset, det tror jag nog skulle funka. Det är väldigt många kärnor i dessa druvor, 4-5 st i varje, så redan de kan ju ge bismak.

    SvaraRadera