5 november 2010

Besökare

Veckans tema på Blooming Friday är Besökare, ett tema som sätter fart på fantasin. Min bild visar en demonisk jättefågel med magiska krafter - allt den rör blir till sten - som har landat i Ljubljana. Allt - blommor, träd, vatten, hus ... allt har blivit sten. Men den andra bilden visar att så illa var det inte, den lilla storstaden lever, vattnet flyter i ån och flanörerna fyller de mysiga gågatorna i centrum. De många uteserveringarna under trädkronorna och parasollerna kryllar av folk, det är både gott och billigt. En perfekt stad för besökare alltså, men duvan får nöja sig med att äta smulor vid borden. Kanske sätter den sina spår på någon av statyerna i stan, det är allt ...Vår trädgård här hemma har också besökare, både välkomna och ovälkomna. Klart ovälkommen är vildsvinet som bökat runt i våra rabatter. Andra, mycket trevligare, besökare är fjärilar som besöker vår kungsmynta varma och soliga sommardagar. En annan, lite nyckfull men desto trevligare besökare är fingerborgsblomman som slår sig ner på de mest oväntade platser. Överallt lika välkommen!

12 kommentarer:

 1. Oj så många olika besökare vi har i våra trädgårdar. fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Gillar bilden på duvan :) och vackra fjärilar så klart
  Tjingeling

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder, den med duvan är riktigt häftig!
  Ha en trevlig helg!
  Margot

  SvaraRadera
 4. I like your different kinds of visitors to your garden. The giant pigeon was very amusing!

  SvaraRadera
 5. Vissa besökare är mer välkomna än andra ;)
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. Kan bara säga ljuvliga bilder här också.

  SvaraRadera
 7. Häftig bild med duvan.
  Fingeborgsblomman är så vacker, och humlor bara älskar att krypa in i den.
  Var alldeles för kort tid i Sverige i somras, så lavendeln inte hunnit slå ut, så jag kunder fotografera fjärilar. Fjärilar älskar blåa och blå-lila blommor om de får välja, det är bevisat. Så vill du ha många fjärilar i trädgården plantera växter som har blå blommor.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Bilden av duvan är underbar, Ljubljana ser ut som en vacker stad, skulle kunna tänka mig att resa det. Fina bilder allihop.
  Ang. mina grodor...den lilla grodan bodde i den stora grodan, så jag passade på att fota en dag när den satt utanför sitt "hus", det enda jag gjort är att justera storgrodan lite.
  Önskar dig en trevlig lördag

  SvaraRadera
 9. Skulle önska fingerborgsblomman gjorde det samma hos mig, men den blir blott en flyktig gäst.. Duvan är ju fantastisk :)

  SvaraRadera
 10. Fin duva har en förkärlek för just duvor. Men mina är vita. Jag skulle också viljag ha fingerborgsblommor i min trädgård. Ha en fin söndag/Gela

  SvaraRadera