10 augusti 2011

FOTO Hunger

I Istanbul behöver man inte gå hungrig, mat finns överallt. Massor med restauranger, barer och uteserveringar. Och alla små vagnar som säljer allt från godis till majskolvar och bröd. Och inte behöver man gå hungrig för lämpliga fotoobjekt heller, de finns överallt ...

En av Istanbuls mest populära "restauranger" är båtarna vid Galatabron. De säljer fisk som steks på båtarna och serveras i bröd, tillsammans med lite sallad. Man sitter vid väldigt låga pallar och drycken är vatten, läsk eller fruktjuice. Det är väldigt populärt, både bland turkarna själva och bland turister. Fisken smakade lite som makrill och man blev rejält mätt.



Det var löpande band-princip: en stekte, en la fisken i brödet, serverade över relingen och tog betalt. Ibland kom det jättevågor från förbipasserande båtar men det påverkade inte verksamheten, trots att båten gungade så att den nästan tog in vatten. Fort gick det också ...

Som efterrätt kunde man ta rostade kastanjer, doppade i choklad. Doftade underbart gott men det har jag provat i Paris och smaken är vämjelig. Så det lockade inte alls. Den svarta kiosken med gulddekor i bakgrunden sålde färsk fruktjuice. Kommersen var livlig även där och servitörerna pilade runt i sina fina svarta uniformer, också de med mycket "gulddekor".


Om du vill se vad andra släcker sin hunger med - på mat eller foton - kan du kika hos Birgitta på Onsdagstema.

6 kommentarer:

  1. Härliga foton. Din text är fin, jag får liksom följa med bland matbåtarna. :-)
    Kan tänka mig dofterna, säkert höjer de hungern?
    Oroväckande med en delfin på skylten på tredje fotot! Snygg bild, kul med detaljerna. Inte sålde de väl delfinkött?!
    Jag gillar inte heller rostade kastanjer.

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder från en färgglad för oss annorlunda matkultur, Gillar din dokumentation.
    Ha det gött

    SvaraRadera
  3. Tekst og bilder sammen gjør dette innlegget til en opplevelse! Like it!

    SvaraRadera
  4. Så fina, färgglada och exotiska bilder!

    SvaraRadera
  5. Exotiskt och färgglatt. Dom är verkligen mycket för guld, men det passar in där nere. Här hemma skulle man bara tycka att det var kitschigt.

    SvaraRadera
  6. Riktigt guldkantad hunger kan stillas här - fisk är aldrig fel :)

    SvaraRadera