15 mars 2011

Upprörd ...

... är jag, men inte för något värre än ishockey. HV har spelat färdigt för denna säsong och det är inte så roligt när man har hejat på dem hela vintern; känt ändå att det inte har klaffat riktigt men hoppats hela tiden att de ska hitta sitt storspel. Och det gjorde de, tidvis, men mötte ett taggat AIK som dessutom hade en fenomenal målvakt som tog allt. Grattis AIK!

Jaja, imorgon är jag inte ens upprörd utan tycker att det är skönt att få tid till annat ... och det är inget när man tänker på den enorma katastrofen som folket i Japan har drabbats av. Och även i ännu större sammanhang - vi har bara denna jord, den ska vi lämna till våra barn och barnbarn. Ska den vara ren och skön att leva i? Eller har vi förgiftat den så det inte går att leva på den längre? Är vår materiella standard så viktig att vi kan riskera att förlora allt? Än har vi grönskande natur, friskt vatten och luft att andas men det kan ändras snabbt, det har jag insett nu.

We still have green nature, pure water and air - but for how long? The last days in Japan make me wonder.
Watery Wednesday

8 kommentarer:

 1. Looks like a pretty pure spot, lovely capture!

  SvaraRadera
 2. I love the movement and the colour of the water!!

  SvaraRadera
 3. Hej Leena!
  Visst blir man upprörd, hade varit så skönt att vakna upp idag och slå på datorn och att det hade varit seger för HV, men i år så har det inte varit som förut trots att de repade sig. Tur att man bor så långt hemifrån vid sådana tillfällen så man slipper allt snack. Bara att glömma och gå vidare.

  Och som du skriver vad är HV:s förlust mot allt som händer i Japan, ingenting.

  Fast Singapore inte har något "eget" grundvatten så skickar vi dricksvatten till Japan och de drabbade delarna. 1/3 vatten tar vi från Malaysia i pipeline och 2/3 är vatten från vattenreservoarer (dammar) med regnvatten.
  Till och med Singaporefloden är sötvatten numera, eftersom man gjort en sluss ut till havet för några år sedan, vid Marina Bay.
  Man vill göra sig oberoende av Malaysia.

  Underbar bild på din vattniga onsdag!

  SvaraRadera
 4. terrific shot. the color of the water is beautiful. what happened in Japan makes everyday more precious.

  SvaraRadera
 5. Beautiful, fresh fall of water! A lovely scene!

  SvaraRadera