17 mars 2011

Tjuvstart

 
Imorgon fredag tystnar alla bloggar, så även Utomhusliv, för att hedra offren i katastrofen i Japan, och de som kämpar för sina och andras liv där. Det är en påminnelse också att vi kan bidra med pengar även om vi inte kan göra annat.


----------------------------------------

Tjuvstart
Och på grund av att det blir bloggfritt imorgon kommer mitt tänkta fredagsinlägg redan nu.
Än kan jag inte odla utomhus men inomhus har jag tjuvstartat ... Och mina små plantor växer så fint! Har även satt in dahlia- och liljeknölar i stora krukor som står i tvättstugan men där har det inte kommit upp något ännu.

Än så länge har jag sått busktomat, basilika, lejongap och fackelranka. Vi har inget växthus än så jag vill inte ha plantorna stora för tidigt, hoppas det blir lagom ... Nu trivs de finfint under ett lysrör, sådda i smart Minikap från Willabgarden.
Bild: Willabgarden. Är du nyfiken på Minikap så kan du läsa här. Den går även att använda som självvattnande underlag för krukväxter när man åker bort. Jag har en till, i den ska jag så om ett par veckor sånt som inte behöver så lång tid på sig. När jag blir mer van och har ett växthus ska jag också göra egna planteringskrukor av tidningar, precis som proffsen här på bloggen gör :)

Blooming Friday kan du se andra tjuvstarter.

4 kommentarer:

 1. Visst tänker jag på Japan, finns hela tiden i huvudet, samtidigt som jag bloggar lite. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. What a sight. Seedlings as always too lovely to see with tremendous energy to grow bigger.

  SvaraRadera
 3. Många fina tjuvstarter, härliga gröna bilder, behöver vi nu ! Ha en skön helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 4. Many new plants for spring planting.

  SvaraRadera