1 februari 2011

Underhållning

Vi bor i ett 60-talshus vilket innebär att det fanns en stor gillestuga i huset. När vår dotter var liten var det ett perfekt lekrum med stora kuddar, utklädningskläder och utrymme för bus. Men sedan var det i princip outnyttjat tills vi bestämde oss för att göra det till en hemmabio. Så nu har vi en projektor, en tre meter bred "duk" (en skiva som vi har målat ljusgrå), ordentliga högtalare och fåtöljer att sitta i. Vi satsade inte på riktiga biofåtöljer utan har helt enkelt Ikeas Poem där man sitter skönt. Sova behöver vi inte göra där ...

Det var riktigt svårt att ta en bild på det och det var inget bra program heller just nu på morgonen - konstigt, vet inte hur många kanaler vi har! men detta får duga som illustration i alla fall. Rummet är helt mörklagt när vi tittar, annars blir färgerna blaskiga.

Vi tittar på ishockey som är vårt stora sportintresse - vi gick på alla HV71:s hemmamatcher mellan 1971 och 1981, sedan på varannan och nu tittar vi på dem här hemma. Nu kan vi se dem både i hemma- och bortamatcher ... Utöver det tittar vi på rese- och naturprogram, och där gör sig ju det stora formatet också väldigt bra. Och så köper vi ibland actionrullar och konserter i blu-ray som vi kör så huset skakar. Annars är ju konserter bäst live men det är ju inte alltid som man får tag på biljetter, och eftersom det innebär ofta att man ska iväg och övernatta så blir det ju dyrt också. Och om man ser på hur ofta som projektorn underhåller mig så är det oftare än livekonserter och annat ute ... Fast vi sitter inte där varje kväll ;)

Som jag sagt tidigare, jag är en riktig hemmagris, och då passar det väldigt bra att ha underhållning hemma också. Bara för oss två eller med gäster.

Hur andra roar sig kan du se på Tisdagstema.

7 kommentarer:

 1. Tven kan ju också ge underhållning det hade jag inte tänkt på

  SvaraRadera
 2. Oj det var maffigt med en egen "biosalong" skulle nog Rantafar bli avis på...men han skulle ju vilja se Timrå spela...man just nu är dom ju ett bottenspöke så det är inte nå kul...han går å deppar mest över hockeyn.

  Snyggt du hade gjort med draken fotot härligt att draken tog flickan med sig i sommarängen...härligt slut på sagan ju.

  SvaraRadera
 3. Perfekt underhållning du har hemma och speciellt HV-matcherna.
  Heja heja HV blå och idag är det Linköping hemma som du ska kolla på.

  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 4. Men så läckert att ha egen biograf hemma..stor sådan också. Poem är skön att sitta i ;-) det betyder att vi har den också...

  SvaraRadera
 5. Har man plats för Hemmabiosalong så varför inte.. kan vara riktigt mysigt fast det inte är biofåtöljer :)Tänk så mycket popkorn och prasslande godispåsar ni kan tömma, utan att det stör någon annan med prasslet:)

  SvaraRadera
 6. Jag blir klart avis på din fina hemmabiosalong. Hade jag en gillestuga så skulle den nog bli en biosalong/disco/ja... ett upplevelserum.
  Gillar vad du pysslar med i nästa inlägg kring foto, den jungfrun fixade du snyggt till en helt annan miljö. Helt klart underhållning i bilder och din text beskriver ditt efterarbete med fotot (som i sig har ett underhållningsvärde).
  Läckert både denna hemmabio och ditt fotograferingsintresse.
  Konserter på dvd, inte dumt alls men föredrar det hela live.
  Ha en skön onsdag.

  SvaraRadera
 7. Jag vill också ha ett filmrum...
  Men det får kanske bli när barnen börjar lämna huset - å andra sidan bor de på övervåningen så det är inga mörka rum vi talat om.

  Och så är det förstås DJURGÅRDEN som gäller!

  SvaraRadera