3 februari 2011

Gammal

Vissa dagar känner man sig rätt gammal. Ett bra exempel är förra helgen - det var strålande väder, solen sken och snön lyste vit. Perfekt väder för en liten skidtur, tyckte vi. Lite isigt kanske men det klarar vi väl? Det hela slutade med vådliga vurpor för oss båda två, det gick helt enkelt inte att styra skidorna nerför backen, det var som en rodelbana fast för smala skidor. Eller om det är att man inte är så smidig längre? Som tur är så landade jag på baken, det kändes som att landa på cement och halva ändalykten är svart nu ... det gör ju inte så mycket, inget man behöver visa. Aldrig har jag varit med om så hård snö.

Vi tog skidorna under armen vid första bästa stig och gick hem istället. Och tröstade oss med lite vin. Det får ju vara gammalt och duger ändå. Och så vi kvinnor förstås, vi blir bara bättre med tiden. Eller hur det nu är med den saken ;)

Dessa vinflaskor har några år på nacken. De finns inte i vår vinkällare, där blir de inte så gamla, utan på en vingård i Frankrike. Det ska gå att dricka dem, med njutning ...

Mer gammalt hittar du hos Sinneskatten.

8 kommentarer:

 1. Ja, de flaskorna ser verkligen ut att ha några år på nacken. Fin bild!
  Tur att du inte bröt dig när du ramlade förra helgen, men blåmärken de gör också ont...
  Ha en fin fredag!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Efter den vådliga färden var ni verkligen värda ert vin.
  Fin bild. De ser verkligen gamla ut, de där flaskorna.

  SvaraRadera
 3. Ler åt din lilla historia och fy vad ont det måste ha gjort.Det konstiga är att det gör ont även om man bäddat in självaste ändalyckten i många kilon.
  Du jag skulle ha gjort samma sak öppnat en flaska o njutit.

  SvaraRadera
 4. Uscha ja jag gjorde en likadan vurpa för ett antal år sedan och var blå om baken (eller rättare sagt alla möjliga färger) ett bra tag. Tur att det gick bra för dig och att du inte slog dig "fördärvad". Smala skidor är så förrädiska tycker jag - jag bytte till turskidor sedan.

  Jag läste litet för snabbt först och trodde du hade en sådan vinkällare...ja, man kan undra om verkligen alla vinerna smakar gott.
  ha en skön helg

  SvaraRadera
 5. Härlig tröst med en flaska gammalt vällagrat vin! Det smakade säkert gott!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. À votre santé! Och trevlig helg! Fast det blir nog vitt argentinskt för min del.

  SvaraRadera
 7. En sådan vinkällare skulle man ha, men jag tror bestämt att jag skulle gå försiktigt och ta bort lite damm då och då...

  SvaraRadera
 8. Oj så gamla flaskor. Det skulle vara intressant att få provsmaka på en av dessa!

  Trevlig helg och var försiktig med skidåkningen ;=)

  SvaraRadera