6 juli 2011

HatKärlek

Kirskål. Hat och kärlek. Så vacker och livskraftig. Och så besvärlig i rabatter och buskar. Det är en växt som för med sig minnen från midsommaraftnar, härliga sommarängar - och många timmar i rabatter, rensandes bort denna ogräs som hotar att kväva växterna som man har satt där. Men trots allt så tror jag att det mest är kärlek.

HatKärlek är temat hos Birgitta på Onsdagstema idag.

8 kommentarer:

  1. Har dom som tur är bara i en rabatt, nyper bladen så fort dom kommer.

    SvaraRadera
  2. Har du provat att äta dem? Jag har några få blad som försöker ta sig in från grannen, men än håller jag dem stången! Peppar, peppar!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar att se på den växten.. men de är väl inte detsamma som Hundkex eller? jag har för mig Kirskål är snäppet högre och kraftigare. På foto är den kalas:)

    SvaraRadera
  4. Ja den går ju att äta. Jag har ätit den rostad och den smakade sisådär inget speciellt tyckte jag.

    SvaraRadera
  5. Jättevacker bild!!!
    På ängar och i dikesrenar är de fina men på tomten vill man INTE ha dem.

    SvaraRadera
  6. Mmmm - ett elände, men vacker på bild och även i bukett.

    Och nu ska du få höra något knäppt. Jag har en variegerad kirskål i trädgården dvs den har gröna och vita blad - ser inte alls ut som denna. Den sprider sig inte heller lika offensivt, men man ska plantera den i ett hörn där den inte kan ta sig vidare....den är himla snygg i norr - lyser upp med sina blad.

    SvaraRadera
  7. Håller med! den ser ju vacker ut på bilden men är innerligt hatad av mig ska jag säga..

    SvaraRadera
  8. Somliga älskar att äta den, jag har smakat, men vet inte riktigt vad man gör med den.

    SvaraRadera