25 juli 2011

Gott i grillen

Grillad ananas är supergott! En perfekt avslutning på en grillkväll. Vi delar den i klyftor, tar bort kanterna och den hårda mittendelen och lägger på grillen. Inget mer behövs, det blir sött och smakrikt. Ibland har vi en klick god vaniljglass till eller så kan man ringla lite honung över den. Men det behövs inte egentligen. Vi grillar flera gånger i veckan och då är det kul att ha lite olika råvaror och tillbehör. Allt går att grilla, allt som håller sig på gallret eller inom ett foliepaket. Grillade grönsaker och rotfrukter är också toppengott - tomat, lök, aubergine, squash, potatis, majrova, majskolvar, paprika ... Vi tycker om rena smaker och brukar inte gegga ihop det så mycket.

2 kommentarer:

  1. Åh, grillad ananas är gott och som du skriver helt utan några konstigheter.
    Här i Sverige kan jag sakna den malaysiska ananasen som man köper i Singapore i fruktstånden på matmaknaderna. På supermarket i Spore så finns Dole etc och det är stor skillnad i smak när man väl testat.
    Superläckert macro!

    SvaraRadera
  2. Visst är det supergott!
    Och lite glass.......

    SvaraRadera