2 januari 2011

Stationshus

Veckans hus är en fotoutmaning som har lockat mig ett tag, nu tänker jag delta så länge jag har några bilder att komma med, eller vet var jag kan ta dem. Mycket intressant att läsa om de olika byggnaderna, deras historia och bakgrund! Se mer på Veckans Hus!

Mina bilder kommer från Budapest, den nästäldsta tunnelbanan i Europa efter Londons tunnelbana. Och då närmare sagt Linje 1, den äldste med anor från 1896, som förklarades som världsarv år 2002. Vi bodde i närheten av stationen Hösök Tere, så vi åkte här titt som tätt under de dagar som vi var i Budapest. Stationen var väldigt ren och ljus, det var kakel och ekpaneler, och inget klotter ... Det var bara några få trappsteg från gatunivån ner till stationen och rätt så lågt i tak. Tågen kom ungefär varannan minut så det var bara att gå ner ... Jag har inga bilder från ovansidan men jag har för mig att det var inget där, bara en skylt. Men ett fenomenalt bra sätt att ta sig fram!6 kommentarer:

 1. Så vacker ! Att den blivit världsarv kan man förstå och att den därför också är så välskött. En färgsättning som gör att man blir glad, precis vad jag behövde denna morgon.
  Att det är så lågt i tak måste ha känts lite kymigt kan jag tänka mig.
  Kul att du äntligen deltar, all nya inspirerar oss andra som hängt med hela tiden. Hoppas du hittar foton till kommande teman. Men har du besökt Budapest så har du säkert många fina foton därifrån.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker tunnelbana! Ren och fräsch! Londons är betydligt sunkigare, men har sin charm.
  Jag har helt klart nya resmål att sätta upp på min önskelista - både Budapest och Prag lockar!

  SvaraRadera
 3. Så vacker! Intressant att få veta att tunnelbanan är den nästäldsta.

  SvaraRadera
 4. Jag har också varit där, men då kryllade det av folk, så inte minns jag det så här stilrent och fint. Kul med en påminnelse!

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder från en välskött t-bana. Fast jag varit i Budapest ett par gånger har jag missat det. Men det finns ju så mycket där att se.
  Olen myös kaksikielinen. Muuttanut Ruotsiin lapsena mutta koko ajan puhunut suomea. Ja kun mökki on Suomessa niin tulee käytettyäkin enemmän. Hyvää vuoden jatkoa!

  SvaraRadera
 6. Den ska jag åka när jag besöker Budapest. Det står högt på min reselista nämligen. Så vackert och jag förstår så väl att ingen vill klottra där....dessutom kanske det är straffbart där att klottra på ett världsarv ;-)

  SvaraRadera