9 december 2010

Wunderbaum?

Igår var vi på en bondgård här i närheten och köpte en julgran, den får stå ute på vår inglasade uteplats där det är minusgrader så den klarar sig fint till julen. Men när vi ett par timmar senare titttade till den så möttes vi av en stark lukt - det var som någon hade sprayat toaluftsfräschare, och det rejält. Vi börjar misstänka att vår gran är urgranen för Wunderbaum, var annars skulle denna starka lukt komma ifrån? Doft vill jag inte kalla den. Vi vill ha en vanlig bondgran, just för doftens skull, så detta var inte riktigt vad vi tänkte ... granarna stod ute hos bonden så där kände vi inte av lukten.

Fast nu när jag var och tog bilden så kändes inte lukten så mycket, kanske vädras den ut. Så det finns hopp om att den inte hamnar på sortergården före jul!

3 kommentarer:

 1. Har du otur är det rådjursurin (?), minns ett år när svärmor gav oss en gran från hennes tomt i skärgården och den stank förskräckligt!

  SvaraRadera
 2. Har också hört att urin på granar, så luktar de förskräckligt, men du Leena sa ju att det luktade wunderbaum och då tänker jag inte på urin.
  Bönder som har fina granar i skogen där många åker och hugger gran utan lov, brukar bonden gå ut och pinka på granarna ;) har jag hört.

  SvaraRadera
 3. Det var då märkligt!! Hoppas verkligen för er skull att det inte är som Anni och Annelie misstänker:( Hualigen!

  SvaraRadera