2 december 2010

Rimfrost

Det har blivit lite mildare, termometern visar -12 grader, och rimfrost täcker buskar och träd. Solen skiner bakom tunna moln, det är så vackert. Det känns som att vara hos Vinterdrottningen i Narnia, bara inte så ondskefullt.

5 kommentarer:

 1. Vackert Leena. Och så tycker jag det är roligt att någon tycker att vintern är vacker. Jag kan ju inte riktigt stämma in i din känsla...tycker ju inte riktigt om kylan och inte min kropp heller. Men visst kan det vara vackert som i ditt foto.
  Igår var det lite mildare här så jag och Rantafar vågade oss ut på en promenad (Rantafar är hjärtsjuk och har astma) kylan är ju annars inget för oss.
  Skulle nog sitta på någon söderhavsö å räkna kokosnötter =)=)

  Ha en finfin advent.

  SvaraRadera
 2. När jag ser din vackra bild tänker jag på Olles skidfärd, farbror rimfrost och kung vinter. Hoppas att gumman tö håller sig borta till efter jul.

  SvaraRadera
 3. waw, wonderful picture.. so white.. i really liked how it looks.. you have beautiful pictures here..

  SvaraRadera
 4. Tar en promenad genom vinterlandskapet i stan. Med långa steg korsar jag rådhusparken, vidare till piren och Vätterstranden. Restaurangernas exteriör och interiör år ihoppackade. Nedhasad snö har redan böjt en regnränna. Fångar en vacker bild av en av Vättervatten frostinslagen räddningsring. Hjälp!? Stora isflak ovanpå den frusna sjön.

  Himlen är ett enda stort moln och det är grått. Horisonten utsuddad - Vättern smälter in i samma färgskala. Ändå kan jag inte tycka illa om vintern - så härligt under luvan. Vad finns för alternativ här hemma denna årstid? Slask och blask! Jag gillar läget och har ingen längtan till varmare land. Går vidare och har samtal med mig själv. Jag äger varma kläder och skor, har tak över huvudet, det är varmt inomhus och både kylen och frysen är fulla. Inget att klaga över alltså.

  Stenar vid stranden liknar stora runda kroppar - och alla bär tjocka vita pälsmössor. Utanför det anrika hotellet brinner de stora adventsljusen och det lyser i tomtestugan. Om tomten är hemma? På stora gatan möter jag en hjord med människor denna andra söndag i advent. Alla affärer har öppet! En del släpar på kassar och stora paket - andra barar finns.

  Så mysigt inomhus efter promenaden. Värmer lite glögg och tänder det andra röda ljuset...

  SvaraRadera
 5. Hej Bärbel! Så bra du skriver, det är egentligen slöseri att ha det som bara en kommentar. Inte många som ser att det har tillkommit något, bloggen läser man ju en gång och sedan går man vidare ... Du borde verkligen fundera på att börja på en egen blogg. Och det kan du göra helt anonymt om du så vill.

  SvaraRadera