11 maj 2011

Utmaning

Oj så flitiga vi är! Att deltaga i olika FOTO-utmaningar är ju väldigt socialt också.Vi surfar lätt och ledigt mellan olika världsdelar. Världen krymper och våra erfarenheter ökar. Visst är det roligt med UTMANING-ar! Så skriver Birgitta på Onsdagstema och ger oss just temat Utmaning.

Först tänkte jag utmaningar som vi vågat ta och klarat - vandra Inkaleden, rida på över 5000 möh på Salkantay i Peru utan att ha suttit på häst mer en gång tidigare, byggprojekt hemma som vi (= mest min man) har gjort utan tidigare erfarenhet ... Men när jag tittar mig runt omkring så finns ju många andra utmaningar även här i närheten. Jag var och vattnade mina nysådda odlingar precis och hörde då bina och andra flygfän som surrade i körsbärsbusken som är rejält stor. De har verkligen en utmaning, dels att hitta mat till sig själva så här tidigt på sommaren men även att hitta till varje liten blomma så att JAG ska få mina efterlängtade körsbär. I år hoppas jag på rekordskörd, förra året fick vi ett par ynka bär trots att busken var lika vit av blommor som i år. Jag hoppas!Onsdagstema

5 kommentarer:

 1. Så ljuvligt vackra de är blommorna. De doftar honung, så man kan förstå att bi och humlor surrar där. Ha dé!

  SvaraRadera
 2. Blommar körsbären redan, då vet jag hur vackert det är vid vårat torp och runt Ylen.

  Tror att förra året var det för kallt och att bina inte kommit ut när de blommade eller?

  Underbara bilder du bjuder på igen ;)!

  SvaraRadera
 3. Bina kräver 8 grader för att komma ut - och blommorna vill inte ha frostnätter. Bara att hålla tummarna!

  Jag har moreller, surkörsbär, de blommar lite senare och i fjol fick jag otroliga mängder bär!

  SvaraRadera
 4. Jag känner doften ända hit!! Ljuvliga blommor!!

  SvaraRadera
 5. Blommande körsbärsträd fanns det också på Kinnekulle som vi besökte under helgen som var nyssens....underbart vackert med detta vita flor i markerna!
  Ja hela livet stora och små saker är utmaningar av olika valörer egentligen när man tänker efter....

  SvaraRadera