8 maj 2011

Pilaster

Ja, ännu ett ord att lägga på minnet när det gäller byggnadsdetaljer ... nu skulle vi visa detta och när jag väl hade tittat på vad det kunde vara så tittade jag direkt i Mexiko-mappen, de kändes igen därifrån. Och där hittade jag några byggnader med pilaster, tror jag i alla fall.

Ett hus i Merida. Många av husen såg ut ungefär som detta, kolonialstil med starka färger.


Vi är fortfarande i Merida. Det var en stad  i kolonialstil med ungefär en miljon innevånare. En av våra favoriter på vår turné på Yucatan-halvön.

Vårt hotell i Valladolid, en lite mindre stad än Merida men väldigt trevlig och genuin. Och hotellet hade pilaster ...

Nu kände jag att jag måste visa också annat än Mexiko, och lyckades hitta denna kyrka i Vyborg, Ryssland.

Andra bidrag finns hos Hedwig på Veckans hus.

PS. I sista bilden finns det visst blindfönster också, en annan detalj vi haft i en tidigare utmaning ... då missade jag denna bild! :)

7 kommentarer:

 1. Morrn.

  Snygga bilder av den önskade byggnadsdetaljen...

  Ha de bra.

  Hasse A

  SvaraRadera
 2. Fniss, apropå blindfönster. Så är det när vi väl haft ett tema så finns det bara sånt, när det är för sent.
  Vilka vackra hus i Mexico med fina pilastrar. Även kyrkan i Viborg är jättefin. Så skönt att man numera restaurerat de gamla husen. Var rent befrövligt när jag var i början på 1980-talet.

  SvaraRadera
 3. Vilka vackra hus det finns i Mexico.
  Tänk vad mycket man får lära sig bara genom att vara med i Veckans hus hos Hedwig ;), pilaster var ett helt nytt ord för mig.

  Ha en bra dag, Leena!

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt färgstarkt inlägg! Och så många vackra pilastrar! Jag har inte samlat ihop hela mitt bidrag än, det kommer så småningom ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar färgerna på husen. Önskar vi hade lite mer färg här hemma. Det byggs alldeles för många hus i gråskala tycker jag.

  SvaraRadera
 6. oj vilka vackra hus, gillar verkligen färgerna!
  Snyggt...
  å en massa pilastrar var det ju också!
  =)

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken tur att jag klickade på Mexiko-etiketten hos dig för annars hade de här fina bilderna gått mig spårlöst förbi. Det finns massor med fina färgglada hus i Mérida... fast jag gillade Valladolid mer, mindre och mysigare på nåt sätt.

  SvaraRadera