11 december 2015

En vacker vy

Vi har varit och hälsat på hos goda vänner i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Härligt varmt väder, fina stränder och spektakulära byggnader. Det blev många vackra vyer, här några av dem.

Vi kom till Abu Dhabi när den 44:e nationaldagen firades. Gatorna var fulla av folk, det tutades och sprutades serpentiner. Häftiga ljusspel och laserstrålar som sköt överallt. Vi strosade runt och njöt av stämningen. Och vyn mot Abu Dhabis skyline var vacker! Och här är det solen som står för ljusshowen.

Vi besökte även Dubai, här den kända Burj al Arab, ett lyxhotell direkt på den 9 km långa stranden.

En fin vy från vår balkong där vi kunde följa arbetet med det nya presidentpalatset (det vita komplexet) med vägar, rondeller och trädgårdar. På kvällarna var det olika belysningar och ljusshower på området. Det var kul att se allt som hände från dag till dag.

Den i mitt tycke vackraste vyn bjöd dock Sheikh Zayed Mosque i Abu Dhabi. Man fick gärna gå in, allt var gratis - till och med en guidad tur. Hela moskén var dekorerad med guld, vit marmor, pärlemor, vackra blomrankor av olika mineral, handvävda mattor ... ljust och vackert. Man har hämtat lite inspiration från Taj Mahal, bland annat dessa vattenspeglar utanför byggnaden.

Tillbaka till något blygsammare vyer. Här hemma tittar jag gärna på sommarens bilder på vår trädgård. Vi försöker skapa rum och vyer bakom hörn och öppningar. Här kommer man in på soldäcket och uteköket från grusgården med växthuset.

12 kommentarer:

 1. Det er noen spektakulære vyer dere fikk oppleve! Det er jo nesten galskap... Det er mer hjemmekoselig hos dere:)

  SvaraRadera
 2. verkligen häftiga bilder från Abu Dhabi. Barnens kusin med familj bor där. Vi har inte varit där. För varmt för mig även om det finns vissa tider man skulle kunna dra dit.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Så vackert, den moskén måste varit spännande att se. det bästa sättet att vidga sina vyer är verkligen att resa! Gillas skarpt! ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Alla vyer har sin tjusning, men mysigast är din trädgårdsbild.
  Ha en skön helg!
  Marika

  SvaraRadera
 5. Häftiga bilder från Abu Dhabi. Härligt med nya reseintryck att få med sig som minne för livet.
  Jag gillar verkligen bilden från Sheikh Zayed Mosque i Abu Dhabi !

  Önskar dig en fin luciahelg !

  SvaraRadera
 6. Fantastiska bilder.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Fastnade med blicken vid mosken även innan jag läste texten. Underbart att vila blicken på men sen vandrar den vidare hem och tänker - ja härligt grönt och skönt.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 8. Ja, flotte utsikter fra Abu Dhabi, særlig ved moskeen.
  (Men trivelig hjemme i hagen også)

  SvaraRadera
 9. Vilken otrolig kontrast mot världen vi lever i här hemma ...
  Mosken var fantastisk!

  SvaraRadera
 10. Kika in och önskar dig en fint gott slut på 2015. Tänk snart får vi skriva på de nya vita bladen för 2016 ska bli spännande att se vad det blir,Ha det gott på nyåret.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 11. Hej där!Hur går det ,ed odlingarna?? jag har ett tips till dig som har så mycket rådjur. Rävurin framställt på kemisk väg. Finns på min blogg.
  Ha det gott och ha en fin sommar
  kram Meta

  SvaraRadera