17 januari 2011

Ögonblick

Det finns ögonblick när man vill att tiden stannar, när man mår så bra man någonsin kan och känner harmonin i  tillvaron. Vi vandrar rätt mycket, och dessa ögonblick kommer ofta när man har tagit sig upp på en kulle, ett berg eller när man kommer fram, efter en hel dags vandring. Man är helt nöjd med sig själv, och förundrad över att naturen kan vara så storslagen.

Det finns förstås andra ögonblick i livet som är större - de har ofta med familjen att göra. Nu är jag inte vidare bra på att fota folk så det får bli ett par bilder från vår vandring i bergen i Tadzjikistan.

Efter flera timmars vandring bara uppåt är det verkligen härligt att komma upp till toppen, få slå sig ner och beundra de mäktiga bergen. Ett ögonblick som väl kompenserar den hårda vägen upp. Här njuter min man av de storslagna vyerna.

Att komma till lägret på kvällen, resa tältet och få av sig kängorna - ett av dagens bästa ögonblick! Man kan ju undra varför man utsätter sig för sådana strapatser när nu de bästa stunderna är när man sitter eller har sträckt ut sig på liggunderlägget i tältet? Men de stunderna skulle ju inte vara lika härliga om man inte hade ansträngt sig för att komma dit. Det är nog lika mycket att man är nöjd med sig själv och det som man har uträttat. Den känslan behövs också!

Se hos Petunia vilka ögonblick andra har valt till temat.

10 kommentarer:

 1. Vackert och jag kan förstå att denna vandring gav flera fina ögonblick.

  SvaraRadera
 2. Man blir aldrig mätt på dessa bilder högt uppe, härligt ögonblick.

  SvaraRadera
 3. Kan förstå du har fina minnen och ögonblicksbilder från din resa.. riktigt vackert:) Finns ju hur mycket som helst på temat ögonblick, men man får ju välja något:) Ha de..

  SvaraRadera
 4. Dejlige billeder fra skønne øjeblikke.. :-)

  SvaraRadera
 5. Wow, vilken bild! Underbart!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Herlige bilder som gir meg en følelse av frihet!

  SvaraRadera
 7. Kan aldrig se mig mätt på din underbara vandring, vilket bergsmassiv ni hade framför er. Otroligt.
  Helt i min smak av ögonblick.
  Men det finns så många ögonblick man vill minnas.
  Såg att någon lagt upp sitt bröllop...och jag mitt stoll var så ung så jag har inget minne av bröllopet, annat än att jag var gravid, kissnödig och nervös....*skratt*
  Men så här 40år efteråt gör det ju ingenting för vi är ju fortfarande gifta och har så många underbara ögonblick tillsammans.

  SvaraRadera
 8. Å, så vakkert!! Et øyeblikk er jeg tilbake til fortellingen om den lille jenten Heidi og livet hennes sammen med bestefaren oppe i Alpene!!

  NB! "Himmelsk" er fra nå flyttet til fredager. Les info i min blogg!

  SvaraRadera
 9. Svindlande höjder. Underbar utsikt

  SvaraRadera