11 november 2015

Omsvepta

Jag ryser lite när jag ser de gamla egyptierna på Nationalmuseet i Aten. Jag har glömt vilka de var men de var inga kända faraos. Nu är de döda och omsvepta och till beskådande i ett av världens bästa museer.

 
Museet är absolut värt ett besök och utöver den egyptiska avdelningen så finns där massor av statyer - mer eller mindre hela - av de grekiska gudarna, filosoferna, härskarna och helt vanliga människorna. Och mycket av deras vardagliga ting, stridsvapen och smycken. Hela Aten är ju som ett museum men det är här som man verkligen förstår storheten av den grekiska historian.

Till min fascination av den egyptiska avdelningen bidrog nog lite att en av mina favoritböcker är Sinuhe, egyptiern med Mika Waltari ... den har jag läst många gånger.

4 kommentarer:

 1. Fascinerande med de gamla omsvepta egyptierna! Fina bilder som väcker min nyfikenhet!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Egyptierna var duktiga på att svepa in folk, både levande och döda!

  SvaraRadera
 3. Jaa du, där kan man verkligen snacka om att vara omsvept......tänk vad de kunde förr!

  SvaraRadera
 4. intressant och spännande med historia vilket du verkligen visar här med dina fantastiska bilder från Nationalmuseet i Aten. Besökte Egyptiska museet i Kairo i slutet på 80-talet men då ägde jag ingen kamera och hade kanske inte heller samma intresse då som idag. Uppskattar att du så ofta har historiska och kulturella inslag i dina inlägg, till skillnad mot mig ;-)

  SvaraRadera