5 november 2015

I like - fåglar!

Vår ullungsrönn tappade nästan alla sina löv inom ett par dagar. Kvar var bara bären. Då kom sidensvansarna - och nu finns inga bär kvar heller. De rensade hela trädet på en eftermiddag. Men vi blev glada av att se dem i alla fall. De är så vackra! Hoppas de hittar något ätbart på fågelmataren också senare i vinter.

10 kommentarer:

 1. Bra att sidensvansarna fick ett rejält skrovmål! Här har vi ännu inte sett några men de är alltid välkomna när de dyker upp! Som barn hade jag en uppstoppad sidensvans, det är kanske därför jag gillar dem också i vuxen ålder.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka för dom att få sig ett rejält mål mat i trädet. Dom är så vackra !

  SvaraRadera
 3. Fint med både rönn i höstfärger och sidensvansar!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt fina fåglar! Kul att ni fick se dem :)

  SvaraRadera
 5. Så fint med sidensvansar, det är inte ofta man ser dem här, tyvärr. Ha det bäst! /Lotta

  SvaraRadera
 6. Så fina och sidensvansar är minsann inte lätta att fånga på bild. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 7. Sidensvansar har jag inte sett sen vi bodde i Dalarna. De är fina fåglar. Undrar hur vintern ska bli när alla rönnbär är borta.
  Ha en go fredag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 8. Oj, sidensvansar redan! Då brukar ju kylan komma, det är kanske ett gammalt talesätt men det har fallit in hos mig alla gånger. Det är ju ett speciellt ljud på sidensvansarna när de kommer i stor flock och kalasar. Fint foto!

  SvaraRadera
 9. Så jättefina fåglar och väl värda det som nu finns i naturen att äta. Snyggt fångat ! Du fick en väldigt vacker bild, i höstens färger dessutom.
  Ha en skön helg Leena !!

  SvaraRadera
 10. Men åh, mina favoriter, tillsammans med domherrar. Har inte haft sidensvansar vid mitt fågelbord, i år har vi dessutom dåligt med rönnbär. Men domherrar har jag, först en enda under några dagar, men nu såg jag att han fått sällskap av några till. De sägs ju förebåda snö, ännu har det inte varit i närheten av så kalla grader, men jag som älskar vintern längtar!
  Ha en fin ny höstvecka, inte långt kvar nu innan det åter vänder..

  SvaraRadera