21 januari 2014

Rädsla

Tisdagstemat är lite svårt - rädsla. Vi är ju alla rädda för något men ofta är det svårt att fotografera. När vi var i Mexiko för några år sedan såg vi flera platser där mayaindianernas fiender måste ha varit riktigt rädda.

En av de vackraste platserna var Uxmal. I bilden Trollkarlens pyramid som troligtvis använts vid olika riter där människor offrats till gudarna. Den är hög och är karaktäristisk med sina rundade hörn. Trappan upp var brant och man får inte vara höjdrädd när man klättrar där. Men utsikten uppifrån var magnifik!

12 kommentarer:

 1. Nej, den trappan är inget för höjdrädda! Det är en stor prestation att klättra upp men vilken belöning att få så fin utsikt!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Så vackert! Men oj, där skulle jag nog inte våga klättra upp och jag är inte ens höjdrädd. /Anette

  SvaraRadera
 3. Men Leena du menar inte att du klättrade dit upp ????
  Jag hade nog inte vågat det ser alldeles för farligt ut, min rädsla är nog höjder, men jag har jobbat bra på det dom senaste åren och nu vågar jag så mycket mer.
  Kanske är åldern som tuffar till mig.
  Men hundrädslan förlamar mig ännu får panik vid lösspringande hundar som inte hundägaren har koll på.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Huuu, okej kanske att ta sig upp, då har man höjden i ryggen, men nedåt... utan något att hålla sig i... blir yr av tanken. Kanonfin bild dock!

  SvaraRadera
 5. Härlig bild! Även om jag är lite höjdrädd hade jag inga problem med att klättra upp i pyramiderna när jag var i Mexiko. Nerför kan man gå baklänges som ett barn.

  SvaraRadera
 6. Hej, jag är höjdrädd men mest fascinerad över hur sjutton dom lyckades bygga alla dessa ståtliga verk. Vilket slit och släp, och hur lång tid tog det inte.

  SvaraRadera
 7. Ja milde tid vilken grym tid med människo-offer mm
  Snygg bild!

  SvaraRadera
 8. En hemsk historia men en underbar bild och vilken fantastisk utsikt det måste vara däruppe !! Att gå upp är inte så farligt men att gå ner.... ;-)

  SvaraRadera
 9. Håller med Freja- Wow! Vilken härlig resa kan jag tänka mig! Nej inget för höjdrädda... Härligt perspektiv i bilden!

  SvaraRadera
 10. Riktigt fin bild på mäktig byggnad!

  SvaraRadera
 11. Jag som blir yr av höjder skulle inte vilja klättra dit upp.

  SvaraRadera