14 augusti 2013

Efterlängtat

Värme och sol var så efterlängtade i år efter förra sommarens regnväder. Och vi fick det! Så i sommar har vi varit mest hemma men lite ville vi bort också. Österlen har lockat länge men trots att det inte är så långt dit har det inte blivit av. Förrän nu, denna sköna sommar. Vi åkte dit med våra vänner på några dagar, besökte vingårdar, gick på vinprovningar - och givetvis vandrade vi också.

Skåne är platt men inte tråkigt. Vackra öppna landskap, sköna stränder och böljande sädesfält. När vi blev varma var det bara att ta sig till närmaste strand, de var aldrig långt borta, och man kunde välja den som passade bäst. Och motiv fanns det gott om, kamerorna var framme hela tiden ... 

På vingårdarna blev vi fascinerade av att det går att göra så gott vin i Sverige. Vi besökte Åhus Vinhus där vi fick en mycket proffsig provning och Domän Sånana där vi också fick prova och köpte plantor av den entusiastiske Percy Månsson. Får se om de klarar klimatet hos oss, de får bli en prydnad om inte druvorna hinner mogna. Synd bara att man inte får köpa vin på vingårdarna i Sverige ... På Systemet kan man beställa dem även om det mesta var slutsålt.

Trippen slutade i Köpenhamn då vi ändå var så nära; dit kan man inte åka för ofta. 

Onsdagstema

11 kommentarer:

 1. Härlig bild tagen ur en spännande vinkel... snyggt! Ser trevligt ut att vandra där och visst är det extra trevligt att få göra en efterlängtad resa när vädrets makter är på sitt allra bästa humör :)

  SvaraRadera
 2. En solig och varm sommar var efterlängtad av många! Men efter flera veckors önskeväder började allt fler längta efter regn! Aldrig är man nöjd!
  Men du verkar med än nöjd med resan till Österlen! Härlig bild du visar med vandrare i det öppna landskapet! Kul att du fick tillfälle att prova viner, då skulle jag gärna ha varit med!
  Ha en skön dag!

  SvaraRadera
 3. Inte går det fort när man vandrar med kamera ;-)
  Så fint det är med blommorna i dikesrenen, på Gotland sparar man dem också!
  Lycka till med druvorna, du får kanske ha dem i ett växthus.

  SvaraRadera
 4. Vilken läcker bild med den röda fina vallmon vid vägkanten :)
  Österlen har vi aldrig gästat kanske på tiden att man tar en liten resa.
  Jag är ingen vän av värmen längre tycker bara det är jobbigt när termometern visar över 25 grader.

  SvaraRadera
 5. Kan inte annat än att hålla med, Skåne är fantastiskt!

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig varit på Österlen men jag har varit i Skåne och åkt på tur och jag har aldrig sett så kuperat landskap. Höga kullar och djupa dalar! Och innan har jag haft föreställningen om att Skåne var platt och tråkigt! Men det var vackert och frodigt! En härlig bild bjuder du på!

  SvaraRadera
 7. Österlen är verkligen något man längtar till igen.Dikeskanten är ljuvlig. Ha de gott.

  SvaraRadera
 8. Spännande med de egna druvorna! Håller tummarna för att det blir vin... ngt att längta efter det med. :p Fast precis som du säger, rankorna är fina oavsett. Ljuvliga vallmon längs vägen där. :)

  SvaraRadera
 9. Va härligt ni kom iväg för att vandra i vackra Skåne! Jag blir så sugen på att vandra när jag ser dina bilder. Får nog ta mig tid till det snart.

  SvaraRadera
 10. Trevligt att vi bjöd på fint väder när du var i denna landsända!

  SvaraRadera