17 april 2013

Utsträckt

Där ligger den utsträckt, salamandern vid entrén till Parc Güell i Barcelona. Parken är designad av Gaudi och är en del av Unescos Världsarv "Works of Antoni Gaudi".

Den här salamandern var svår att fota, inte för att den var snabb, den bara låg där utsträckt och dreglade vatten men det var sällan som den inte hade sällskap av någon som poserade bredvid. Och när hen hade poserat färdigt ställde sig nästa i sällskapet där, med bästa smilet påklistrat ...

Vi var på en kortsemester fredag-måndag i Barcelona och fick prova på sommarvädret med sol och värme. Och under tiden hade vädret vänt här hemma också. Ryanair har börjat flyga från Jönköping så det var väldigt smidigt att ta sig dit.

Onsdagstema

17 kommentarer:

 1. Härligt fångat, jag vet hur extremt svårt det var att få till en bra bild av detta populära motiv. Men vilken fantastisk park det är!
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 2. Läckert med en korttur till värme och läcker design och konst!

  SvaraRadera
 3. Vilken sötis med fina färger;-)
  Ha en bra dag i vårvädret

  SvaraRadera
 4. Läcker bild! Det finns mycket roligt att fota i Parc Güell men jag har samma erfarenhet som du, det är svårt att komma till för det är många som vill ha bilder med sig hem!

  SvaraRadera
 5. Makan til øgle :)
  Flott fotografert.
  Ha en vakker dag.
  Mormor

  SvaraRadera
 6. Härligt med vår i Barcelona. Ett riktigt konstverk du fångat, många småbitar som bildar något så stort. Tur att den inte är riktig, de är otäcka de där.

  SvaraRadera
 7. Så läcker, skulle vilja ha en sån fast i mindre format!

  SvaraRadera
 8. Tøft bilde! Likte at det står en person der bak med utstrakt kamera i tillegg :)

  SvaraRadera
 9. Wow vilken fin ödla. Granna färger och fint placerad.

  SvaraRadera
 10. Fin bild på den läckra salamandern!
  När jag var där så var det fullständigt omöjligt att fotografera den. Folk hängde som klasar runt den och alla ville fotograferas.
  Men visst är det ett helt underbart ställe med all mosaikkonst. Färgglatt och fint!

  SvaraRadera
 11. Så snyggt! Klart att många vill fota den. Men jag förstår inte varför di själva skall va med på bilden. Ha de gott.

  SvaraRadera
 12. Låter härligt med en kortsemester i Barcelona. Fantastisk ödla! Visst är det konstigt att de flesta turister ska ha med familjen på varenda bild. Det är väl för att bevisa för släkt och vänner att dom verkligen varit på plats och sett just DEN sevärdheten.

  SvaraRadera
 13. Barcelona är en fantastisk stad - skulle gärna åka tillbaka. Vi var också där och tittade på denna fina utsträckta ödla. Gaudis hus mm är som från en annan tid.

  SvaraRadera
 14. No nyt olen kateelinen! Voi kun tuollainen pikakäynti täytyy olla ihanan rentouttava! Ei tarvitse laitta ruokaa eikä tiskata - sen kun olla vaan;)))! Eikö niin?
  Suprechiliin on tullut vauhtia!
  /Anja

  SvaraRadera
 15. Herlige Barcelona!
  Veldig gøyal bilde dette:)

  SvaraRadera
 16. Den var häftig. Kul med såna skulpturer.
  Ha en fin fredag
  kram Meta

  SvaraRadera