31 augusti 2012

Veckans fönster - fruktigt

Veckans fönster är tillbaka, kul! Susanne har varit i Italien (lyllo du!) så vi har fått bita på naglarna så länge. De är rätt korta nu ...

Denna gång ska det vara ett fruktigt fönster och då passar jag på att visa ett fönster med frukter som jag inte vet vad det är. Dessa fotograferade i Cinque Terre, Italien det också, i september men jag kan inte ens gissa vad det kan vara. Först tänkte jag på physalis men den växer väl inte hängande och klättrande? Och de verkar inte ha skalet runt frukten heller. Men storleken var ungefär som physalis. 

Jag lägger in en detalj från bilden i lite större storlek så man kan se dem lite bättre och även se hur bladen ser ut. Skulle vara kul att veta vad det är!

Mer fruktigt hos Susanne på Veckans fönster!

PS. Susanne har tagit reda på vad frukten heter: på italienska nespole, på svenska mispel. Jag kollade på Wikipedia och egentligen skulle frukten vara lite större men plantan ser ju lite lidande ut så det kanske beror på det. Tack, Susanne!

16 kommentarer:

 1. Lustigt formad liten frukt. Blir naturligtvis nyfiken på om den smakar bra, ja och om den går att äta överhuvudtaget :0)

  SvaraRadera
 2. Ser ut som kulörta glödlampor, men de är väl förbjudna nu från den 1/9 inom EU? :-)
  Spännande bild, och intressant att få höra vad det är.

  SvaraRadera
 3. men oj vad är detta för frukt? Spännande! Ser verkligen ut som kulörta glödlampor....hoppas du får svar!

  SvaraRadera
 4. Tänk vad det finns många coola frukter..så trevligt dom hänger här framför fönstret i härliga Italien.

  SvaraRadera
 5. inte en aning om vad det är =)

  SvaraRadera
 6. Härligt och vackert arrangemang där med "lampfrukter" och allt. Den blågröna färgen mot grå murar är svårslagen!

  SvaraRadera
 7. Oj, vilken konstig frukt! Har aldrig sett något sådant i Italien trots alla år och besök där. Får hålla utkik nästa gång jag åker dit. Eller så frågar jag släkten på facebook.

  Såå, du har korta naglar? Ajdå, inte bra, så det är tur jag är tillbaka igen då. :)

  SvaraRadera
 8. En sån lustig liten frukt. Först trodde jag det var någon sorts päron. Undrar hur den smakar? Fint foto blev det i alla fall!

  SvaraRadera
 9. Men då! Jag vill också veta vad det är, nu blev jag nyfiken! =))

  SvaraRadera
 10. Vilken lustig växt med sina ganska små frukter. Ser verkligen ut som kulörta glödlampor som många redan påpekat! Två olika färger, men verkar vara samma frukt. Hoppas du får svar på vad det är för någon frukt, jag blev klart nyfiken av dina bilder. Aldrig sett tidigare! Spännande vad man kan finna i Italien. :-)

  SvaraRadera
 11. Dette var veldig fint! Koselig å ha slik utenfor vinduet!

  Klem Vivi

  SvaraRadera
 12. Jag gillar ditt foto, det är väldigt vackert!

  SvaraRadera
 13. Originell frukt, aldrig sett! kan vi inte lite självsvåldigt döpa den till glödlampsfrukt? :-D

  SvaraRadera
 14. Så vacker bild och Cinque Terre låter fantastiskt! Inte vet jag vad det är för märklig frukt! Skulle vara intressant att veta!

  SvaraRadera
 15. Nu har jag fått svar från Italien. Borde vetat det själv för jag har ätit dem många gånger. På italienska heter de nespole. Jag har ingen aning om vad de kan heta på svenska. Det är en lite syrlig frukt med tunt, tunt skal som man drar bort. Inuti finns en mörkare kärna medan fruktköttet är av samma färg som skalet. Jag tycker de är goda.

  SvaraRadera
 16. Och nu fick jag även det svenska namnet: Mispel :)

  SvaraRadera