9 augusti 2012

I like - chili

Vi har flera olika chiliplantor i år. De får husera i krukor på den inglasade uteplatsen - vädret ute har ju inte varit riktigt så som de helst vill ha det. Men där inne frodas de!

Den som har mest frukter är superchilin. Den är kompakt, har massor med blommor och frukter och ser frisk och fin ut. I like! Imorgon ska vi prova den i grillade färsbiffar och är rätt spända på resultatet. De ska vara "överkomligt heta".

Så om vi gillar smaken ska vi ta frö från den i år och så den även nästa år. Den ser dessutom så tuff ut med sina uppåtstående frukter, till skillnad från de andra där frukten hänger neråt. Lite freudianskt kanske ... ;)

Torsdagstema

PS. Det blev idag som vi provade styrkan på denna chili. Grillade färsbiffar på 600 g nymalet köttfärs, en stor bit finfördelad fetaost, salt och peppar och två chilifrukter. Blev helt perfekt! Den var starkare än vi trodde, faktiskt, men med väldigt fin smak.

16 kommentarer:

  1. Ja, chili är gott - i lagom mängd beroende på styrka.... Och vackra är de i kruka!
    Kul att odla själv!

    SvaraRadera
  2. Gott och skall vara hälsosam

    SvaraRadera
  3. Chilifrukter är vackra och goda. Snygg bild!

    SvaraRadera
  4. Riktigt gott bara det inte blir för starkt.
    Fina o färgglada är dom som krukväxter.
    Ha en bra dag;-)

    SvaraRadera
  5. Lite lite gillar även jag.

    SvaraRadera
  6. Chilifrukter ska jag kommaihåg till nästa år, både vackert och gott!
    Sussi på Stolpås

    SvaraRadera
  7. Chilien din så flott ut, hm.. må nok så noen til neste år.
    Ha en fin dag :-)
    Mormorhilsen på torsdag

    SvaraRadera
  8. Trodde bilden var upp och ner först, med chilin "åt fel håll" här är det inte mycket som tagit sig i sommar så ett inglasat uterum hade jag gillat att ha.

    Apropå min blomma - jag vet inte heller vad den heter den är vacker ändå.

    SvaraRadera
  9. Chili är en nödvändighet i min matlagning.

    SvaraRadera
  10. Chillie er kjempe godt å ha i maten, men jeg skulle ønske jeg å være flinkere til å bruke det!

    Klem

    SvaraRadera
  11. Storfin bild på den vackra chilin. I år "glömde" jag men förra året hade även jag några fina plantor och har faktiskt kvar lite torkad chili till köttfärs, grytor mm än men inte kommer de att räcka över kommande vinter inte. Kanske ska jag prova en liten höstsådd blir sååå sugen av din bild :)

    SvaraRadera
  12. Chili är gott! Men här hos oss tycker jag att lagom är bäst, och Mannen tycker om att det är riktigt "hot".

    SvaraRadera
  13. Vilka fina chilifrukter du har! Jo, det är gott i lagom dos. En gång gjorde jag misstagen att står och skära i en chili och sedan torka mig i ögonen efteråt. Hur dum får man vara egentligen? Det var inte kul!

    SvaraRadera
  14. Man får passa sig för chili så man inte bränner tungspetsen... men i lagom mängd är det gott ... fetaost, ja det kan säkert va en lyckad kombi :) Snyggt foto .. färgrikt :)

    SvaraRadera
  15. Japp, chili gillar jag också i olika varianter och styrka.
    Piripiri chilin är min favorit och mycket stark, som jag har i många recept.
    Detta med chili påminner mig att vi borde åka till trädgårdsaffärerna och köpa några olika chili i helgen.
    Bättre att ha dem på busken, än i kylskåpet!

    Dina färsbiffar ska jag testa och jättehärlig bild!
    Ha en mysig fredag/ Kram

    SvaraRadera