21 juni 2011

Finsk sommar

Nu när snart midsommarn är här tänker jag på mina barndoms midsomrar i Finland - vi plockade blommor, var vid sjön och fick vara vakna så länge vi orkade. Och åt pannkakor! Så gott det var! I Finland har man inte midsommarstång som i Sverige utan eld istället. Ofta är det gamla båtar som bränns på vattnet, fyllda med annat brännbart. Så vackert i den ljusa natten!

Men sjöar och vatten är väldigt förknippat annars också med Finland. Här en bild från min systers hem. Hon bor jättefint vid en sjö, en sann finsk idyll!

This is from my sister's home in Finland, situated very beautifully by a sea.

Mera vatten på Watery Wednesday.

5 kommentarer:

 1. Björken med alla sina blad ser så vackert vid sjön!

  SvaraRadera
 2. lovely composition. great watery shot.

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bild, en riktig idyll!
  Trevlig midsommar :)

  SvaraRadera
 4. nog har vi midsommarstänger i finland åxå! ända sen jag var barn har vi ute i vår skärgård rest midsommarstång...
  hur det var före min tid vet jag inte, måste fråga mamma. vi har åxå kokkobrasa på midsommar ute på brantarna, har alltid haft =)
  susanne

  SvaraRadera
 5. Susanne, du har så rätt så. Fast den seden är finlandssvensk och eftersom jag levde i rent finsktalande område så hade jag aldrig sett midsommarstång förrän jag kom till Sverige och jag räknar dem inte som finsk tradition utan en en svensk som de svensktalande i Finland också har anammat. På Åland är ju midsommarstängerna riktigt maffiga.

  Tyvärr kan jag inte kommentera på din blogg, har försökt flera gånger tidigare också men det går inte. Har varit så i flera veckor. Synd.

  SvaraRadera