22 oktober 2015

Plötsligt händer det!

Ja, kanske kom inte hösten helt plötsligt - den har varit här ett tag redan. Men först nu landar jag i hösten på riktigt, tittar i trädgården där krukorna är tömda och växthuset tömt ... och njuter. Jag gillar hösten. Nu - helt plötsligt - har jag ro att blogga igen :) Och då hoppar jag in direkt på Blommig fredag som är min favoritutmaning.

Det är mustiga färger och doft av höst och murkna löv i luften. De flesta dagarna har varit fina och soliga och vi har pysslat i trädgården, lagom lugnt. Nu är det inte samma hets som på våren. I bilden min favorit bland klematisarna, Propertius framför en vanlig skogsrönn som är ovanligt färggrann i år.

Och ullungrönnen levererar! Färgen är sprakande, ett riktigt utropstecken i hörnet där den står mot grannskogens gula björkar.

Bären är kvar fortfarande. Hoppas vi får många domherrar på besök, de ska ju gilla rönnbär. Några har vi redan sett så de spanar väl inför vintern.

Vi ses på Blommig fredag!

11 kommentarer:

 1. Vad kul att höra ett livstecken från dig. Den rönnen tror jag att vi har här på området de är så lika.Det är en underbar höst i år jag njuter varje dag i fulla drag. Dina bilder är så vackra man kan nästan inte se sig mätt på färgerna nu.Idag bär det av till kolonin, har sparat en del så det finns att göra, det är så härligt att få vara där och njuta av allt det förfall som är nu. Det ska visst bli sol med.
  Ha det gott i helgen
  kramar Meta

  SvaraRadera
 2. Nästa år måste det bli av att få hem en sådan rönn. Höll på att ske för något år sedan, men då hade jag redan plockat släpet fullt, så det fanns inte plats.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Så otroligt vacker rönn, med friska fina blad och rönnbärsklasar. Domherrar längtar jag efter, men har inte sett dem hos mig.
  Ha en fin helg!
  Marika

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig färg den får på hösten den rönnen.Hösten blir som vackrast när det bli sådana härliga färger.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 5. Nydelige farger i hagen din. Rognebærtreet med sine flotte bær og farger er nydelig og gjør seg utrolig bra mot resten av trærne. Ha ei fin helg. Hilsen fra Liv

  SvaraRadera
 6. Vilken bonus att bären sitter kvar fortfarande på rönnen. Här är det länsat sen länge. Bara pärlrönnen har sina kvar.
  Trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 7. Nydelig farger på rognen. Det deilige med høsten er at man kan kose seg inne med bla. blogging.

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt färgsprakande inlägg och visst är det skönt när hösten kommer och lite av lugnet infinner sig (tyvärr lite väl mkt lugn just denna höst, men jag kommer igen var så säker!) Blev så glad för din fina kommentar! Trevlig helg! Kram Lotta

  SvaraRadera
 9. Näe, jag bara måste skaffa mej en Ullungrönn. De är bara helt fantastiska. Vilket skådespel i färg!

  Leverans på högsta nivå :D

  Kul att du bloggar igen!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Får härlig höstkänsla av dina bilder och de underbara färgerna. Ullungrönnen är verkligen fantastisk.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera