28 oktober 2015

I like - nya resmål!

Egentligen har jag alltid vetat det - jag vill ogärna åka till samma ställe igen, oavsett hur trevligt det var där första/förra gången. Det blir aldrig detsamma, och sällan bättre.

För en månad sedan var vi åter i Prag - en underbar stad med mycket att titta på, skön atmosfär och gott att äta och dricka. Där har jag varit innan också men det fanns ju så mycket mer att se, så kanske en resa till, det var ju så härligt? Värt att prova? Vi gjorde ett försök.

Men trots att vädret var fint, vi hittade många nya ställen att titta på och att äta på, hotellet var kanon, ölet gott, staden mysig - så fattades det något. Spänningen, förväntningarna. Jag vill nog uppleva helt nya saker när jag åker på en resa. Det behöver inte vara något spektakulärt, bara det är nytt, något som jag inte sett innan.

Kanske kan upplevelsen bli en annan om man åker ihop med helt nya resekompisar och upplever samma saker på olika sätt? Vet inte. Men jag vill väldigt gärna komma till nya ställen. Så sorry, Prag - en underbar stad men inget för mig flera gånger, på ett tag i alla fall!

Men ge mig en liten håla med någon speciell egenskap i vilket land som helst, något som jag inte sett innan så är jag på. Det kan kanske vara i Sverige - det konstiga landet i norr? -  också? Sverige har jag inte utforskat så mycket ... Tja, något att fundera på.

Men ändå, ni kan vara säkra på att bilder från Prag dyker upp här då och då. Det är en härlig stad!

10 kommentarer:

 1. Jag förstår din känsla men fin bild fick du i alla fall! :)

  SvaraRadera
 2. Ja variation skadar ju inte även om Prag har mycket att bjuda på.
  Fin bild

  SvaraRadera
 3. Kan förstå det du skriver om, just det där med spänningen att besöka nya platser. Sen kan man besöka en plats många gånger men förväntningen och spänningen blir nog inte densamma gång nr 2 eller 3. Hur som helst så bjuder du på en fin bild.

  SvaraRadera
 4. Det är spännande att resa och se sig omkring! Delar din uppfattning, det blir sällan någon höjdare att åka till samma resmål en andra gång! Prag är en för mig outforskad stad men finns på listan!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Alltid svårt att komma tillbaka. Tror som du att det är upptäckslusten från första besöket som man saknar. Men Prag är fint!

  SvaraRadera
 6. Fin bild från Prag, har aldrig varit där, men hört mycket gott om staden. Själv har jag några resmål som jag aldrig verkar tröttna på, som London och Berlin. London är lika spännande varje gång jag åker dit, för det händer så mycket hela tiden.

  SvaraRadera
 7. Intressant, jag har många resmål jag gärna återkommer till även om jag också gillar att se nya saker. Jag kan riktigt längta efter att få komma tillbaka - och har aldrig blivit besviken även om jag någon gång kan känna en mättnad.
  Prag vill jag tillbaka till, där finns mycket kvar som jag inte såg förra gången när väninnan blev svårt magsjuk. Bryssel såg jag med helt nya ögon när jag bytte ressällskap.
  Ser fram emot fler foton från din resa!

  SvaraRadera
 8. (Jag har ju en dotter också, gissa om vi kan ha mysigt ihop! :-) )

  SvaraRadera
 9. Jag håller mig dig, en ny plats är bara ny en gång...det är Då det gäller.
  Finns en stad man kan återkomma till fler gånger, enligt mig, för att den hela tiden förändras och det allt är fest här, I <3 Las Vegas.
  Ha det gott
  /Kiki

  SvaraRadera
 10. Ja den känslan är bekant fast det finns något ställe jag alltid vill återkomma till där den känslan inte finns alls. Finfina bilder.

  SvaraRadera