21 mars 2015

Nostalgi

På Kuba finns det mycket som är nostalgiskt för dem som växte upp på 50- och 60-talet. Främst är det ju de gamla bilarna man tänker på men det har jag redan bloggat om så nu visar jag andra bilder med nostalgiska 60-talsvibbar. Vem har inte åtminstone sett en t-tröja med Che Guevara på, och många har även haft en sådan utan att närmare tänka på vem det var.

I bilden Havannas tullhus i hamnen med det kända Che-porträttet på väggen.

Närbild på målningen. Väggmålningar med Che och de andra revolutionshjältarna kunde man se på olika hus. Tröjor och andra souvenirer med Che på var också vanliga, han var inte glömd!

En helt annorlunda, stor väggmålning från Havanna. Det är lätt att tänka på Borta med vinden, och det är ju väldigt nostalgiskt.

9 kommentarer:

 1. Jättefin triss! Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 2. Intressant triss med fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Nostalgi var det och det lyckades du bra på att få fram/ kram

  SvaraRadera
 4. Intressant triss. Har aldrig varit på Cuba. Kram. Kari

  SvaraRadera
 5. Fint trissat med bilder från Cuba! Har inte själv varit där, men har hört från bekanta att det är ett spännande land att besöka.

  SvaraRadera
 6. Fina bilder med nostalgi. Ja, Che känner man ju igen, inte minst från affischerna på 70-talet fast jag hade Salvador Dalis konst på väggen istället. Alltså som affischer :).

  SvaraRadera
 7. Jo, visst visar du nostalgi! :)
  Fina bilder!
  Berit E

  SvaraRadera
 8. Jag har aldrig varit på Kuba. Kanske skulle det vara värt ett besök. Åsikterna om Kuba är många. Drömsamhälle eller diktatur?

  SvaraRadera
 9. Jättesnygga bilder! Självklart känner jag ju igen Che men har aldrig tagit reda på vem han var...det kanske jag ska göra nu :)

  SvaraRadera