19 mars 2015

I like - parker!

Något som lockar mig när vi är på resor till städer är parker. Är det fint väder så köper vi ofta bröd, ost och en flaska vin och har en picknick i det gröna.

Vi var i Warzsawa i höstas och strosade då några timmar i den vackra Lazienkiparken. Det var lite småregnigt så vi fick ha parken nästan för oss själva - och den är stor! Men någon picknick blev det ju inte i detta väder ...

I parken finns många fina byggnader. Detta är Lazienkipalatset, "Palatset vid vattnet". På sommartid hålls här konserter. På andra sidan huset finns en scen och en läktare för publiken, separerade med vatten.

Det är mycket vatten i parken, och givetvis då också broar.

Åker du till Warszawa - besök parken! Den är verkligen värd det.

8 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Ser verkligen vackert ut.

  SvaraRadera
 2. Precis så gör vi också, picknick med godsaker och vin är oslagbart! Glad vår. /Lotta

  SvaraRadera
 3. På TORSDAG får Götaland och östra Sveland mest soligt. Över västra Svealand och södra Norrland rör sig en hel del moln åt sydost. Norra Norrland får först mycket moln och lokala byar av snöblandat regn, men på eftermiddagen minskad molnighet. Temperaturer från 8-13 grader i söder ner till 0-5 minusgrader i Lapplandsfjällen.

  SvaraRadera
 4. Här sitter jag i vårsolen och tycker att det ser helt underbart ut med höstbilder! Men det gör det ju! Otroligt vackert! (Kan också bero på att det är långt till hösten, så jag inte behöver känna mig "hotad" ;-) )

  SvaraRadera
 5. Låter härligt, vackra bilder också :)

  SvaraRadera
 6. Vilken fin park! Där skulle jag också ha njutit av en dag. :)

  SvaraRadera
 7. Jättevackra bilder och vad mysigt det låter med picknick! Så brukar vi också göra :)

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder !!
  Det låter väldigt mysigt :)

  SvaraRadera