11 november 2013

Månadens favoritväxt - november 2013

Det är inte så mycket växter att välja på i trädgården nu, det mesta är vissnat inför vintern. Men buxbomen är lika grön och fin som alltid, i den annars nu så trista rabatten!

Vår stora, gamla buske fanns i trädgården - fast på ett annat ställe - redan när vi köpte huset. Då var den inte formklippt men under åren har jag ansat den till en stor rund boll. De här två första bilderna visar hur den ser ut idag.

Vildvinet växer genom buxbomsbollen som omges av daggkåpa. Även på sommaren tycker jag att det blir fint med de olika gröna nyanserna och formerna.

På hösten blir kontrasterna större mot vildvinets röda färg och daggkåpans bruna fröställningar. När man går förbi här vill man gärna klappa buxbomen, den är som en gosig sovande björn.

Vi har buxbom på ett annat ställe också, vid trappan upp från garageinfarten. Tanken är att den ska växa sig till en häck och gömma trappans kanter. Den vill dock inte växa lika fint där och är aningen gul nu. Jag tror ändå inte att den har drabbats av buxbomsjukan. Eller åtminstone hoppas jag på det.

Fler månadens favoriter hos Anna Vattenkanna.

5 kommentarer:

 1. Buxbomen kan man alltid stole på når alt annet går i dvale. Den er så rund, grønn og dekorativ. En klar novemberfavoritt. Håper du unngår sykdom på dem. Ha en fin novemberuke.

  SvaraRadera
 2. Buxbomen gör sig extra fin tillsammans med vildvinet, det blir så vackra kontraster både i färg och form :)
  Mvh Anna

  SvaraRadera
 3. You have make beautiful photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Gröna bollar är verkligen dekorativt. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Hoppas att du klarar dig från buxbomssjukan, det hade ju varit för sorgligt om din mjuka bulle skulle stryka med. Gröna mjuka former är verkligen snygga!

  Kram

  SvaraRadera