20 november 2013

Kontrollerad

Vandringslederna i bergen i italienska Cinque Terre är vackra, det är aldrig långt till nästa vy mot havet, olivlundarna eller vinfälten. Det är väldigt populärt att vandra där, och mycket enkelt. Lokaltågen mellan de fem små byarna går ofta - det är bara att gå ner till stationen när man inte orkar eller vill vandra mer. Vandringen är kontrollerad och man köper ett kombinerat vandrings- och tågkort på turistbyrån, sedan är det bara att ge sig på de branta stigarna. Vi bodde i Riomaggiore och tog tåget därifrån till någon av de andra byarna och gick sedan till nästa, eller nästnästa. Vid varje "infart" till vandringslederna var det en vaktkur där man fick visa sitt vandringskort.

På den här bilden är det också kontrollerat att man inte tar av mot havet. Det var inte så lockande ändå, Medelhavet låg långt nedanför den branta sluttningen. Månaden efter att vi var där stängdes många av lederna av då ett häftigt regnväder spolade ner delar av dem.

Onsdagstema

15 kommentarer:

 1. Så vackert men verkar väldigt brant mot havet! Kräver säkert full kontroll för att inte få en ofrivillig luftfärd! Gillar att du berättar lite om vandringarna, att få dela upplevelserna!

  SvaraRadera
 2. Vilken utsikt, man ser inte vart havet tar slut och himlen börjar, vackert!

  SvaraRadera
 3. Det måste vara vackert att gå så där i berg och ha en så fin utsikt att njuta av tur att någon har kontrollerat vägen innan.
  ha en fin dag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Så vackert och så härligt att promenera där längst med havet, även om man väljer att inte gå alltför nära. Havet och himlen går nästan ihop på din bild, underbart!

  SvaraRadera
 5. Kan tänka mig att vandringarna där tar lång tid eftersom man måste stanna och kontrollera utsikten bakom varje krön :)

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig bild! Kan tänka mig att det är fint att vandra där! :O)

  Ha en skön onsdag!

  SvaraRadera
 7. Tänk att en vandringsled också kan vara kontrollerad :) Så vacker led det måste vara!

  SvaraRadera
 8. Fint med kontrollerade vandringsleder.Det är inte roligt när markeringarna plötsligt är borta och man vet inte vartåt man ska gå.

  SvaraRadera
 9. Fint med lite kontroll så man inte går vilse, vilken underbar utsikt och det blå som flyter ihop med det blå är så läckert;-)

  SvaraRadera
 10. Härligt är att vandra och då speciellt i vackra landskap på vandringsleder. Kontrollerad vandring med vandrings- och tågkort låter ju helt perfekt. sånt finns inte här, men här finns ju inga tåg heller ;-) Branta klippor och lodräta stup finns det däremot väldigt gott om. Helt utan skyltar som kan skapa kontroll !

  SvaraRadera
 11. ...glömde skriva att din bild är vacker. En fantastisk utsikt där den blå himlen och medelhavet möts utan synliga gränser. Snyggt !!

  SvaraRadera
 12. Godt det finnes kontroll på adkomstveier og stier. Ellers kan saker og ting som mennesker lett komme ut av kontroll.
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2013/11/20/kontroll/

  SvaraRadera
 13. Tur att någon redan kontrollerat möjligheten att gå ner där :). Man vill ju gärna njuta mer av en sådan utsikt. Din bild är underbart vacker.

  SvaraRadera
 14. Ihana olisi tuolla vaeltaa.
  Osuva kuva aiheeseen.

  SvaraRadera
 15. Moi Leena!
  Aina niin ihania kuvia jännittävistä ja
  kauniista paikoista maailmalla. /Anja

  SvaraRadera