22 mars 2013

Veckans fönster - optiskt

På vår semester i Loire besökte vi en vingård där vi köpte en hel del flaskor. Väl hemma skulle jag fotografera en flaska utan störande bakgrund för att lätt kunna frilägga för fotobok. En flaska absint som vi köpte på skoj på samma resa fick hänga med ... kul kanske att använda frilagd någonstans. Inte ihop med vinflaskan dock ...

Och så här blev bilden. Jag tog den på uteplatsen för att kunna använda befintligt ljus, med en pappskiva bakom. Helt ok bakgrund, lätt som en plätt att frilägga ... fast - det syns ju speglingar av både uteplatsens fönster och grannens vindskivor på flaskan! De finns ju inte på riktigt på flaskan, det är bara en optisk villa ...

Veckans fönster

14 kommentarer:

 1. Fin lösning på veckans tema, optiskt speglade fönster i vinflaska, visst blir det optiska fönster, i af tills vinet är udrucket! :-)

  SvaraRadera
 2. Så smart tänkt, Leena! Det är mycket kul man kan ha med vin(flaskor). ;) Och det är ju en synvilla också att den mindre flaskan skulle vara sååå liten och smal.

  SvaraRadera
 3. Säger som Pumita - så smart tänkt!
  http://budapestcityphoto.wordpress.com/2013/03/22/optical/

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 5. Hmmm funderar på Pumitas kommentar, men visst är absintflaskan mindre än en vinflaska - i varje fall de jag sett. Optiskt fönster är det hur som helst.....vinet kan jag gärna smaka på, men absinten får du gärna behålla :-))

  SvaraRadera
 6. Det blev ju en bra variant till veckans fönstertema.

  SvaraRadera
 7. Skål! får man väl säga och bli än mer förvillad av optikens fenomen. Snygg tolkning.

  SvaraRadera
 8. Underbart..lite Frankrike smakar perfekt och med läcker med fönsterspegling dessutom..oh la la så fint. Ett uterum är som en alldeles utomordentlig ateljé.

  SvaraRadera
 9. Ja men du, det funkar ju hur bra som helst. Snyggt blev det också!

  SvaraRadera
 10. Wow här har vi en annorlunda lösning!
  Undrar om vinet smakade lika bra!?

  SvaraRadera
 11. Haha vilken rolig smart och annorlunda tolkning. Bilden blev hellyckad även om flaskan fångade upp lite mer än vad du tänkt dig. Ibland blir det ju så, inte som man tänkt utan bättre.

  SvaraRadera
 12. Det är väl innehållet som är behållningen. Fin beskrivning på husets vin. :)

  SvaraRadera
 13. Hej där, det var smart. Optiskt blev det ju. Själv är jag lite pervers så på att fota glas o flaskor, särskilt de som är blå!

  SvaraRadera
 14. Läckert med fönsterspeglingen i vinflaskan. :-)
  Smart tolkning, lite olika optiska effekter beroende på flaskans storlek. Kanske man ska också akta sig för att dricka för mycket från den lilla flaskan, den drycken sägs ju ge helt andra effekter! ;-)

  SvaraRadera