25 november 2011

Veckans fönster - Valfritt

Fönstret med de bästa vyerna? Ja, kanske är det tågfönstret, vyerna ändras ju hela tiden. Här sitter vi på tåget i Slovakien och tittar mot Karpaterna, de motsatta fönstren speglar sig lite i rutan (den mörkare "pelaren" mellan dem syns tydligast). Tågresan tog bara en halv timme och vi tog en vilodag från bergen - där vi varit på topparna som syns i bilden - och tog tåget till Poprad som är centralorten för trekking i High Tatra, den högsta delen av Karpaterna. Vi bodde i lilla Tatranska Lomnica, alldeles vid liftarna som tog oss upp över trädgränsen för vidare vandring uppe på kalfjället. Skogen var inte så fin, det hade varit en stor skogsbrand några år tidigare och det syntes tydligt fortfarande.

Jag skulle nog kunna tänka mig en riktig tågsemester, ett tag var jag sugen på Transsibiriska men tror att så många dagar stillasittande skulle bli för mycket. Men lagom dagsetapper genom Europa skulle nog inte vara så dumt, med olika scener genom fönstret hela tiden. Och lite gott att äta och dricka under tiden ...

Veckans fönster

10 kommentarer:

 1. Oj, vad vacker utsikt! (Tur det syns en spegling av fönstret för annars hade jag nog inte godkänt bilden som en fönsterbild. :))

  Tågluffning finns väl fortfarande? Och även för oss äldre tror jag?

  SvaraRadera
 2. Väldigt vacker utsikt ,kram o trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 3. Mycket vacker vy. Skulle gärna lämna rusket här och ta en tripp till sådana vackra platser!

  SvaraRadera
 4. En vacker utsikt och jag har tänkt som du också ....litet tågluff tror jag det blir liiiiitet senare i livet ;-))

  mitt fönster är ett målat fönster - knäpptes fast i september månad i Trosa

  Ha en skön första advent!

  SvaraRadera
 5. Upea kuva Leena!

  Minäpä matkustin tyttäreni kanssa junalla Gbg - Atena edestakaisin. Hyvästä ruoasta ei näkynyt jälkeäkään ja vessat olivat sikamaisia, mutta näköalat olivat hienot;))) Tunneli Alppien läpi teki sen että molempien, siihen aikaan pitkät,vaaleat hiukset olivat mustat tullessamme perille Ateenaan. Hehhee! Ei tee mieli enää tommosiin jos ei ois varaa luksusmatkaan:)))!/Anja

  SvaraRadera
 6. Håller med, åka tåg i dags etapper, vore toppen.Underbar utsikt genom fönstret, åhhhhhh.

  Ha en fin lördag. // Lissen

  SvaraRadera
 7. Så skönt att sitta där på tåget och titta ut på landskapet som förändrar sig hela tiden!

  Jag har åkt transibiriska järnvägen till Kina. Det var en härlig upplevelse men visst blev det många stillasittande dagar på tåget.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. Där hade vi hittat samma idé till temat.
  Fast ditt landskap är väl aningen mer storslaget än mitt.

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker vy! Jag skulle gärna sitta där på tåget och åka mot något spännande mål. Fast jag håller med dig...inte så länge i ett sträck.
  Ha en fin första advent!

  SvaraRadera
 10. Så vacker vy! Skillnad mot det väder som råder utanför fönstret här just nu!

  SvaraRadera