23 januari 2015

Veckans fönster - övergivet

Nu börjar jag lite trevande blogga igen, och första inlägget får bli Veckans fönster. Bloggpausen blev lite längre än jag trodde.

I slutet på december var vi på Kuba ett par veckor - kul att uppleva detta land innan det blir som alla andra. I bilden den övergivna kyrkan Iglesia de Santa Ana i Trinidad, en vacker kolonialstad.

Vi kom till Kuba samma dag som presidenterna Castro och Obama tillkännagav att relationerna skulle normaliseras. Både positivt och negativt, tyckte de kubaner som vi pratade med om detta. Vardagslivet blir säkert smidigare för nu var det brist på bl a hygienartiklar, mediciner och tekniska prylar. Men samtidigt var de lite rädda för att översvämmas av amerikanska snabbmatskedjor och reklam, och att amerikanerna tar över hela ekonomin.

Jag lär återkomma med fler inlägg från Kuba. Det blev mååånga bilder, och så mycket intryck att vi återvände dit i våra drömmar ett par veckor efter hemkomsten ...

13 kommentarer:

 1. Varmasti oli mielenkiintoinen matka. Ystäväperhe ovat lähdössö myös Kuubaan. Tervetuloa takaisin blogielämään♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ystäväperheelläsi on edessä hieno matka - tietysti riippuen mihin menevät Kuubaan (me ei olla aurinkomatkailijoita mutta myös se on hienoa siellä). Parhaimpia matkoja mitä olemme tehneet. Havanna on mielenkiintoinen mutta myös muut paikat jos on aikaa käydä. Näimme aika paljon pohjoismaalaisia turisteja Kuubassa, enimmäkseen ruotsalaisia ja suomalaisia. Sano terveisiä ja hyvää matkaa!

   Radera
 2. Välkommen åter! Spännande att ha upplevt Kuba!

  SvaraRadera
 3. Kul att du är tillbaka, välkommen! Förstår att Kuba gav många olika spännande intryck.

  SvaraRadera
 4. Det ska bli intressant att läsa om Kuba och se dina bilder därifrån. Har bara passerat Havannas flygplats utan att åka in i landet men det står på önskelistan.

  Jag är en av dem som gläds över att relationen mellan USA och Kuba äntligen är på väg att normaliseras.

  SvaraRadera
 5. Spännande med bilder från Kuba, Det här var ett fint exempel på alla deintressanta miljöer som finns där...speciellt för en fönsterfotograf! :-)

  SvaraRadera
 6. vacker kyrka, synd att den står där övergiven...Så spännande att få se fler bilder från ett land långt borta.

  SvaraRadera
 7. Nämen vad kul att se dig igen och vilken fin bild på den övergivna kyrkan, riktig patina på den. Förstår att Kuba var intressant :-)

  SvaraRadera
 8. Välkommen tillbaks! Kuba vill jag verkligen besöka! Jag välkomnar förstås också äntligen närmandet mellan Kuba och USA. Ser fram emot dina bilder därifrån!

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker bild, ser fram emot fler bilder från din resa!

  SvaraRadera
 10. Jättespännande att få höra mera! Och se! Den där kyrkan gav verkligen mersmak!

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig bild och jag gillar övergivna saker den här var läcker ;)

  SvaraRadera
 12. Det låter spännande med Kuba. Kan tänka mig att du har mycket bilder och minnen ifrån resan.
  SV: Jag gillar din kommentar och reflektionen om att det funnits drömmar och framtidsplaner hos dem som bott i huset. Sorglig tanke som skapar många frågor.

  SvaraRadera