26 februari 2015

La Bodeguita del Medio

Ett ställe jag gillar i Havanna: La Bodeguita del Medio. Den är känd för att vara Ernest Hemingways stamställe där han tillsammans med bartendern uppfann Mojito. En plats med mycket stämning och historia. I like! Både La Bodeguita del Medio och Mojito ...

Många små rum på två våningar. På övervåningen kan man även få mat. Vi åt dock inte här - det är inte maten de är kända för.

Till nedervåningen kommer man in direkt från gatan. Här är det stimmigt, och givetvis finns det live musik också. Det fanns det på alla restauranger och barer i Havanna.

Övervåningen är lite lugnare och även här blandar bartendern Mojitos på löpande band. Alla ytor är fullklottrade med mer eller mindre kända namn. Även våra mindre kända finns där numera ... Vi hittade inte några kändisautografer men utöver Hemingway ska till exempel Pablo Neruda och Gabriel Garcia Márquez ha varit här många gånger.

Här uppe spelade en kvartett som - efter att ha hört att vi kom från Sverige - berättade att de hade spelat på en kryssning på Cinderella för en tid sedan.

Givetvis provade vi Mojito här. Den var mycket god. Och ungefär dubbelt så dyr som på andra ställen på Kuba.

10 kommentarer:

 1. Den mojiton ser inte ut att smaka illa, min favorit drink! Härligt med resor och nya upptäckter, det berikar så! Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Vilket mysigt ställe, den ser god ut Mojiton
  men det är inte min favorit.
  Ha en bra dag ;-)

  SvaraRadera
 3. Förstår att du gillar detta, ser riktigt mysigt ut! Nu fick reslusten ny påspädning, kommer vi till Havanna vet vi vart vi ska gå!

  SvaraRadera
 4. Förstår att du gillar detta, ser riktigt mysigt ut! Nu fick reslusten ny påspädning, kommer vi till Havanna vet vi vart vi ska gå!

  SvaraRadera
 5. Vilket ställe, förstår att det var en speciell stämning där!

  SvaraRadera
 6. Vackert, ser ut att vara ett underbart ställe :)

  SvaraRadera
 7. Häftigt ställe som jag också gärna skulle vilja besöka! Jag drack en god mojito härom dagen men hade ingen aaning om att Hemingway var en av skaparna till drycken. Men god är den!

  SvaraRadera
 8. Det där låter toppen synd att jag inte varit där. lägger till det på listan hii.
  Ha en fin fredag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Hei
  Så flotte sommerbilder fra hagen din. Godt å se nå på denne tiden av året.
  Klem Vivi

  SvaraRadera