30 januari 2015

Veckans fönster - överraskat

Vårt hotell i Viñalesdalen på Kuba var en rosa bakelse med vidunderlig utsikt. Vi hade åkt modern turistbuss från Havanna med stopp på flera ställen - cigarrodling och -fabrik, grotta, muralmålningar m m - och skulle bli avsläppta här vid hotellet efter lunch. Det var bara vi som klev av och skulle bo här, resten fortsatte till en utsiktsplats i närheten. Vi checkade in och tänkte leta reda på utsiktsplatsen senare men blev lite överraskade när vi såg sedan att bussen hade stannat bara en liten bit från hotellet - utsiktsplatsen var från en av terrasserna vid vårt hotell! Och lika fin utsikt hade vi från balkongen i rummet.

En annan överraskning på hotellet var alla katter, höns och tuppar som sprang bland solstolarna vid poolen ...

Jag lägger in en bonusbild på själva utsikten. Där ser man de egendomliga karstbergen, mogotes, som även kallades för sovande elefanter. Jag gör bilden klickbar så man kan se bättre.


Den järnhaltiga röda jorden passar perfekt för tobaksodling och det är här i Viñalesdalen som man gör de finaste cigarrerna, Cohiba. Våra ickerökande medresenärer blev plötsligt väldigt intresserade av rökverk. Man kunde köpa dessa dyrgripar billigt hos odlaren som sålde den största delen av skörden till statliga cigarrfabriker men fick behålla en del själv. Det blev perfekta presenter om man inte vill röka själv.

8 kommentarer:

 1. Ja du, den Kubaresan hade jag gärna varit med på! Rart hotell och fantastisk utsikt och säkert en underbar upplevelse!

  SvaraRadera
 2. Den klickbara bilden är fantastisk. Vilket överraskande storslaget landskap. Kuba är säkert ett härligt resmål.

  SvaraRadera
 3. Men ÅH, så vackert! Vilka fantastiska formationer. Jag gillar berg och klippor, så de här var minst sagt i min smak!

  SvaraRadera
 4. Överraskande och onekligen spännande miljö i dina fina bilder!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad vackert landskap! Vill också dit. ;)
  Nåja, det får bli en annan gång.

  Tack för fina ord hos mig och tack för alla fina fönsterbilder under åren. Jag fortsätter förstås att följa dina bilder och ger mig till känna då och då. :)

  SvaraRadera
 6. Kuba! Verkar spännande men hur är det med kriminaliteten där? Kunde man röra sig fritt! Otroligt vackra bilder, det blev ju verkligen en överraskning!

  SvaraRadera
 7. Åh...så vackert! Den där utsikten är ju fantastisk! Måste varit en otroligt spännande och överraskande resa.

  SvaraRadera
 8. Åh...så vackert! Den där utsikten är ju fantastisk! Måste varit en otroligt spännande och överraskande resa.

  SvaraRadera