28 mars 2014

Veckans fönster - trafikerat

I Istanbul kan man åka denna charmiga spårvagn som är det enda fordon som trafikerar gågatan Istiklal (nu i bilden ser jag visserligen en bil också men det är väl tillåtet med leveranser). Det var rätt bergigt på denna sida av Istanbul och först tog vi en av världens äldsta bergbanor - Tünel - från Galata-bron till berget Istaklal, 575 meter upp, och sedan denna 2,5 km långa gågata. Spårvagnen provade vi inte utan litade oss på apostlahästarna så vi fick se lite mer. Så dessa fönster har jag bara sett från utsidan.

15 kommentarer:

 1. Inte nog med att det där är en trevlig åktur - de där fönstren ser så märkvärdigt rena ut!!!

  SvaraRadera
 2. Spårvagnar av den gamla sorten har verkligen "känsla"! Apostlahästarna är de bästa när man vill uppleva mycket och nära inpå.

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt! Det är en stad jag gärna vill uppleva någon gång. Vilken vacker spårvagn!

  SvaraRadera
 4. Den spårvagnen gillar jag och skulle gärna se "live"! Tråkigt att det är oroligt i Turkiet, hade planerat att resa dit i vår! Nu avvaktar vi läget.

  SvaraRadera
 5. Vilken söt liten spårvagn !! Hade nog också valt apostlahästarna men kanske spårvagnen tillbaka för att uppleva känslan.

  SvaraRadera
 6. Drönaren är en sådan som en del använder för att fotografera hus, tomter, ägor och annat uppifrån luften. Om du tittar på min sista bild i inlägget så sitter kameran under "kroppen" på drönaren.....den där lilla svarta grejen. Missing people använder drönare för att filma/fotografera uppifrån luften när de letar efter folk.

  SvaraRadera
 7. Du det är verkligen så charmigt med spårvagnar..jag bara älskar sådana skönheter..

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig bild - jag är ju helt galen i fordom, spårvagnar, tåg, gamla bilar osv. Skulle önska ett sånt tema. Din bild gjorde mig glad!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Vältrafikerat trots gågata, och så gott om fönster på fina spårvagnen!

  SvaraRadera
 10. Vilken vacker spårvagn och fin färg. Den påminner om de gamla vagnarna som vi hade förut. Nu blir jag sugen på att åka till Istanbul.

  SvaraRadera
 11. Vilken fin gammal spårvagn. Säkert kul att åka med.
  Själv visar jag en modernare spårvagn. ;-)
  Tycker din vagn från Istanbul påminner en hel del om spårvagnarna i Lissabon. Där är det också backigt!

  SvaraRadera
 12. Åh så fin spårvagn, är svag för spårvagnar och den här var verkligen en guldklimp. Måste vara spännande att åka med dagligen, om än lite trångt. Undrar om det sa pling pling om den också ;-)

  SvaraRadera
 13. Vilken charmigt välbevarad gammal spårvagn!

  SvaraRadera
 14. Vilken bra bild! Istanbul är en charmig stad.

  SvaraRadera
 15. Vi ska mellanlanda i Istanbul i sommar...nära att vi hade kunnat besöka den staden en hel dag men vi vill hellre åka till havet på en gång! Men jag skulle gärna vilja åka dit en dag! Fint foto och perfekt till temat!

  SvaraRadera