21 december 2012

Nyanser av rött

Tema fredag passar alldeles perfekt för mig och mina Marrakech-bilder. Där var nästan alla hus i olika röda nyanser. Här en gränd där soukerna (de små affärerna) höll till. Det var lätt att gå vilse här, de bara fortsatte och grenade sig i all oändlighet.

En glad vattenbärare som poserar i sina traditionella kläder och andra attiraljer. Han ville ju förstås ha pengar för det men inte lika mycket som aptämjarna och ormtjusarna på torget. Också ett sätt att tjäna lite pengar på turister som får en färgstark motiv att plåta.

Fler nyanser av rött hos Sinneskatten.

8 kommentarer:

 1. Många olika varianter på rött! Vattenbäraren verkar vara rätt marknadsanpassad, med tanke på kläderna man ser under den traditionella. Bra bild!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Det finns visst hur många nyanser av rött som helst :0 I de där gränderna skulle jag gärna gå vilse och bli kvar en god stund.
  Ha en riktigt fin fredag!

  SvaraRadera
 3. Tack, nu kom det fler bilder från Marrakech! Älskar de här färgrika miljöerna! Vattenbäraren är helt enkelt strålande!

  SvaraRadera
 4. Så fina röda bilder.
  Ha en god jul!
  Julkram Kakan

  SvaraRadera
 5. Fina bildet, speciellt den glade vattenförsäljaren.

  SvaraRadera
 6. Åh skulle gärna gå där i soukerna och botanisera, älskar stilen!

  SvaraRadera
 7. Vattenbäraren är inte bara glad, han är färgglad också!
  Underbart foto, hans leende smittar av sig. :-)
  Hoppas du får en lika trevlig och glad jul.

  SvaraRadera
 8. Det var inte så mörkt och ensamt som det såg ut på min bild från busshållplatsen på Gustav Adolfs torg i Malmö. Kameran ljög, som så ofta, en aning. :-)

  SvaraRadera