1 november 2012

Resor

Tema fredag är resor. Och det är något som jag gillar. Mycket!

Gamla eller annorlunda kulturer intresserar mig, och indiankulturer speciellt. Att få lite perspektiv på vårt dagliga liv här hemma är väldigt givande. Här är det mayaruiner i Mexico.

Och vandringsresor! Det har lockat mest de senaste åren, och vi har också vänner som gärna hänger med, och på senare år även vår dotter och hennes man. Då blir det desto roligare, och ofta är det rätt utmanande vandringar - skönt att känna att man kan och orkar. Här en vy högt uppe i Anderna i Peru, på Inkaleden.

Badsemester då? Ja, enbart det lockar inte så mycket men ofta kombinerar vi några dagar vid havet då vi har gjort något annat. Vi började vår "reskarriär" när vår dotter var liten, då åkte vi bil genom Europa till Frankrike eller Italien tillsammans med goda vänner. Underbara minnen från många somrar när barnen såg mest fram emot stranden och badet och vi vuxna emot besöken på vingårdar ... Denna strand - Riviera Maya - finns i Mexico. Skönt och avslappnat utan alltför mycket folk.

Tema fredag

14 kommentarer:

 1. Aah, vilka bilder! Tyckte först att mayaruinen såg ut som Tikal (Guatemala) men det var det inte då. Palenque eller Chichén Itzá kanske? Mmm, stränderna längs Riviera Maya är faktiskt de finaste jag någonsin har sett. Hittade "mitt paradis" på Papaya Playa i närheten av Tulum.

  Tufft av dig att vandra inkaleden! Luften är ju rätt tunn där.

  Kul att se dina resebilder. Tack för titten! :)

  SvaraRadera
 2. Vilka fina reseminnen.Ha de gott i helgen

  SvaraRadera
 3. Oj va ni ha rest mycket och sett mycket av sådant som solsemestrare lätt missar.
  Har ni några resor på gång ???

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
 4. Nu blev jag ressugen igen trots att jag nyligen varit på resande fot. Har inte varit varken i Mexico eller Peru men vill gärna resa dit, står på önskelistan.
  Härliga bilder du visar!


  SvaraRadera
 5. Vackra bilder från vad som antagligen varit fantastiska dagar!

  SvaraRadera
 6. Underbart som vanligt när du visar dina rese-bilder från jordens alla hörn. Spännande och vackra dina bilder, önskar jag vore där :0)

  SvaraRadera
 7. Vilka ställen du visar på bilderna, jag blir riktigt resesugen..

  SvaraRadera
 8. En riktig globetrotter minsann. Vackra bilder. Själv har jag bara rest lite i Europa och jag känner inget större behov av att resa, men däremot gillar jag dina bilder.

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder. Jag gillar också att resa.

  SvaraRadera
 10. Fina bilder !! Inkaleden i Peru låter väldigt lockande. Håller med dig i din text. Bäst behållning av resan är en kombination av kultur, att träffa andra folkgrupper, att vandra i naturen och lite avkopplande strandliv. Att få perpektiv på sin egen tillvaro ! Kan man locka dig till Borneo kanske ;-) http://www.borneoresor.se/

  SvaraRadera
 11. Fina resminnen du visar. De är så fantastiskt att få uppleva andra kulturer, både levande och svunna.

  SvaraRadera
 12. Många fina reseminnen du varit med om. Härliga bilder du visar! Fotot från Mayaindianernas ruiner är läckert. Äldre kulturer är alltid intressanta resmål, spännande att få uppleva på plats. :-)
  Jag skulle gärna ta en resa om så "bara" till varma sandstränder just nu, känner mig småfrusen...

  SvaraRadera
 13. Takk for turen.
  Flotte bilder å reise på.
  Nyt livet.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2012/11/02/resor/

  SvaraRadera
 14. Tack för att du delat med dig av bilderna.
  Tänk så många platser det finns att besöka.
  Kram Agneta

  SvaraRadera