Jag fortsätter med mina Peking-bilder. Helene vill ha temat Välkommen in.
Denna glada anka hälsade oss välkomna till en restaurang. Specialitet där var förstås Pekinganka.
Kocken skar tunna skivor av ankan vid bordet. Viktigt var att varje skiva skulle ha både krispigt skinn och mjukt kött - yin och yang.
Sedan visade han hur man skulle göra: man lägger köttet i tunna tortillaliknande pannkakor tillsammans med skivad lök och viker ihop till ett knyte som sedan doppas i soyasås. Gott sött (!) rödvin smakade alldeles perfekt till.
Måndagstema
Mumsigt kan jag tro;-)
SvaraRaderaHa en skön valborgsmässoafton
Det virket som om det var godt.
SvaraRaderaFine bilder fra Peking.
Ha en flott dag .
http://www.starbear.no/mormor/2012/04/30/mandagstema-38/
Det är väl ett måste att äta Pekinganka då man är i Peking, så gjorde även vi. Vi blev bjudna på middag i den mest kända restaurangen Quanjude, som grundades redan 1864. Alla som åt fick en röd trämedaljong som minne. Det serverades ju en massa annan mat före själva ankan kom in och vissa maträtter gick ju att äta och andra inte...;)
SvaraRaderaGlada Vappen!
Men oj har ni varit i Peking va skoj, men det måste ha varit en otrolig upplevelse...
SvaraRaderaoch pekinganka, hur tillreds den ???
Ser onekligen görgott ut.
Lite dregel så här på morronkvisten...
ha nu en finfin valborgshelg..och välkommen hem.
Dette var en morsom figur som ønsker deg velkommen.Ha en fin mandag:=)
SvaraRaderaVilken käck filur som välkomnar gästerna:)
SvaraRaderaheisann!
SvaraRaderaÅåååå - det er godt!
Ta meg gjerne med inn og by på et måltid ;:OD)
En trevlig anka som önskar välkommen.
SvaraRaderaOch maten frestar! MMM