18 april 2014

Svart

Svarta blommor är inte så vanliga, de finns nog inte alls. Men nästan svarta finns, och det är bara i solsken som man ser att färgen egentligen är mörkt purpur.

Sommaren 2012 hade vi dessa mörka petunior i lådorna vid entrén. Ytan var som svart sammet - så länge det inte regnade. I regnet blev de inte så vackra.

Jättevallmons mitten är nästan svart. Här en ljusrosa, nästan vit vallmo som inte brukar blomma med lika många blommor som den eldröda. Men jag tycker denna är nästan vackrare.

Svart stockros har vi ingen ännu men i år har jag sått frön som jag fått från Eva Linnea (tack, snälla!). Så förhoppningsvis har vi några mörka skönheter i sommar. Bilden har jag tagit i Österlen.

9 kommentarer:

 1. De är läckra alla de vi kallar svarta. Kanske läckrast när solen lyser igenom som i stockrosbilden och man ser den riktigt mörka färgen. Håller tummarna för mörka skönheter! Min dotter köpte två som ska vara mörka - håller tummarna för att de ÄR det också.

  En Glad Påsk!! Kram, Carina

  SvaraRadera
 2. Riktigt fina,Petuniorna hade jag också, Stockrosen står på önskelistan, så en sådan skall nog inhandlas.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Den svarta Petunian är så fin tycker mycket om den .Blir nog en sån även i år tror jag.
  GLAD PÅSK

  SvaraRadera
 4. Mmm, fina petunior och svartas stockrosor är bara så snygga! Hoppas de gror och får rätt färg! Ha en glad påsk! :) Mia

  SvaraRadera
 5. Stockrosen är jättevacker. Jag har likadana vid husväggen och de fröar av sig snällt varje år, så hittills har jag aldrig varit utan dem.

  Ha en riktigt skön och fin påsk!

  SvaraRadera
 6. Din bild på stockrosen är underbar!
  GLAD PÅSK!
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
 7. Vackra blommor och din bild på stockrosen är fantastisk!

  SvaraRadera
 8. Vilka spännande blomsterbilder! Jag inser nu att jag faktiskt inte har en enda "svart" blomma i min trädgård. Måste bli en ändring!!!
  Önskar dig en skön påskhelg!

  SvaraRadera
 9. Sortere blomster finnes vel ikke...
  Må bare ha de petunia'ene. Men under tak, altså.
  God påske!

  SvaraRadera