18 december 2011

Värt ett besök

På Fototriss får vi under de kommande veckorna tipsa om våra smultronställen. Stort som smått. Jag visar tre bilder från Uxmal i Mexiko. Mexiko överhuvudtaget är värt ett besök,  där finns sol, bad och värme; glada människor; fint hantverk och gammal kultur. Och god mat ...

Av de gamla mayastäderna är Chichén Itzá den mest berömda, och numera även ett av världens nya underverk. Men jag tyckte nog minst lika mycket om Uxmal, med lika fina byggnader men mycket mindre turister och inga souvenirförsäljare. Det är lite krångligare att ta sig dit än till Chichén Itzá, vi hade hyrt en van som vi åkte runt på Yucatan-halvön.

Området är stort med flera byggnader, och man fick vara överallt, till och med klättra på pyramiderna där man fick en strålande utsikt över de andra byggnaderna och regnskogen.

Uxmal är mitt i ingenstans och enda övernattningsstället är en fd hacienda alldeles intill. Där serverades också en god middag på kvällen. Lite vardagslyx på lagom nivå, och den gamla arkitekturen var väl bevarad.

Se fler tips på Fototriss!

14 kommentarer:

 1. Sol, bad och värme där trivs jag. Fina bilder och säkert intressant resemål. Själv åker jag till Kina i januari och till Thailand i februari. :)

  SvaraRadera
 2. Mayastäder skulle nog vara intressant att besöka och Mexico själv o !!!
  Du har nog sett mycket !!

  SvaraRadera
 3. Någon gång i framtiden så finns detta resmål med i beräkningarna

  SvaraRadera
 4. Spännande resmål. Dit kanske man ska åka.

  SvaraRadera
 5. Åhh det låter ljuvligt! Jag har tyvärr aldrig varit i Latinamerika. Jag skulle väldigt gärna besöka Mexico och se mayakulturen och mycket mycket annat!

  SvaraRadera
 6. Vilka mäktiga gamla byggnader. Säkert värt ett besök. Ha de gott i julveckan. Anita

  SvaraRadera
 7. Detta är verkligen ett resemål som verkar värt ett besök. Vilka makalösa bilder! :-)
  Resa är verkligen kul. Kul att kunna se dina bilder, som en liten tröst. (Själv lär jag inte komma dit.)
  Spännande triss, jag är lite lugnare i mitt bidrag. ;-)

  SvaraRadera
 8. Lockande resmål, känns som en underdrift. Vilka fina bilder du bjuder på och en längtan till Mexiko som jag inte har besökt (ännu iaf).

  SvaraRadera
 9. Ja, det är ju inte helt obekant och med stor säkerhet värt ett besök. Vi får se i framtiden.
  Ha en riktigt fin julhelg!

  SvaraRadera
 10. Det vore en dröm att åka till Mexico.

  SvaraRadera
 11. Mexico är ett drömresemål för mig! :)

  SvaraRadera
 12. tänk vad mycket fint jag skulle kunna få se....om jag inte vore så flygrädd!...Ha det gott..vackra bilder! ...Marie Louise

  SvaraRadera